DAMIR KRAJAC Cropix
NOVO RUHO

Hrvatska puni tribine na ušminkanoj zagrebačkoj Mladosti: ‘Velika je to stvar za hrvatski sport‘

Mnogi koji pohode bazen uz Savu neće ga prepoznati od 4. siječnja
Piše: SNObjavljeno: 23. prosinac 2023. 18:18

Hrvatska reprezentacija je u četvrtak navečer prvi put zaigrala u jednom od bazena na kojem će se igrati skorašnje Europsko prvenstvo u našoj domovini (4. do 16. siječnja 2024.).

Barakude su naime odigrale i još jednu prijateljsku pripremnu utakmicu protiv SAD u Zagrebu (pobjeda 15:13), ali sada prvi put na plivalištu Mladosti, na kojem su proteklih dana postavljene montažne tribine za Europsko prvenstvo. Jedna je tribina postavljena iza gola (istočna strana), a druga je pak produžetak glavne tribine (sjeverna strana). Ovim proširenjem, kapacitet zagrebačkog bazena na kojem će se igrati i utakmice za medalje i konačan poredak u vrhu Europe, podignut je na zavidnih 2000 mjesta.

Stiže i veliki videozid

Na bazenu je pojačana rasvjeta, uvode se i tzv. snop-reflektori koji će ponuditi dodatan videougođaj tijekom Europskog prvenstva, poboljšano je ozvučenje, a uskoro će se postaviti i veliki videozid. Mnogi koji pohode bazen uz Savu neće ga prepoznati od 4. siječnja.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Oduševljeni novim ruhom Mladosti su i hrvatski reprezentativci.

- Bila nam je ovo prva službena utakmica nakon proširenja i izgleda izvrsno. Uz ovoliki broj sjedećih mjesta na manje prostoru, mislim da će atmosfera biti odlična. Kad se sve napuni, nadam se da nas čeka gromoglasna podrška - ističe Andrija Bašić.

S ovakvom se ocjenom slaže i Rino Burić.

- Prekrasan je ambijent, tribine stvarno dobro izgledaju i, iskreno, jedva čekam da se napune. Nadam se da će biti pune do čepa i da će navijači biti naš osmi igrač - poručuje Burić.

Kupite ulaznice što prije

Jerko Marinić Kragić bio je prepun dojmova nakon razgledavanja “ušminkane” i povećane Mladosti.

- Velika je promjena na bazenu, izgleda doista predivno. Već sada možemo zamisliti kako će to izgledati na Europskom prvenstvu, uz pune tribine i atmosferu koja će vladati. I ranije kad smo igrali u Zagrebu atmosfera je bila predivna, a pred još kojom tisućom ljudi više, dekor će biti još ljepši i vjerujem da će biti prekrasno - naglašava Marinić Kragić.

image

Jerko Marinić Kragić

DAMIR KRAJAC Cropix

Prije jednog treninga Jerko je prošetao i najvišim redom tribina kako bi se uvjerio kakav je pogled.

- Stvarno je lijepo, malo je drugačije. Za nas koji smo na ovom bazenu odigrali stotine utakmica, velika je promjena i razlika, baš je zanimljivo. Ovi gledatelji koji će biti na vrhu tribine bit će zadovoljni, imat će dobar pogled. Bit će malo dalje, ali će bolje vidjeti cijeli teren što je dobro i za obnoviti znanje o vaterpolu, ha-ha.

Ulaznice za Europsko prvenstvo u Dubrovniku i Zagrebu mogu se osigurati na internetskoj stranici Adriaticket.

- Velika je stvar za hrvatski sport imati jedno ovako veliko natjecanje u dva predivna grada. Koliko sam čuo, ulaznice se dobro prodaju, tako da bih zamolio i predložio ljudima da ih kupe što prije. Mi im garantiramo dobar vaterpolo, dobru i čvrstu Hrvatsku, a oni neka uživaju na tribinama - kazao je Marinić Kragić.

Na njega se nadovezao i Bašić koji je utakmicu protiv Amerikanaca u četvrtak navečer pratio s tribina, tako da se i sam mogao uvjeriti kakvo će iskustvo imati navijači.

- Bili smo na gornjem dijelu tribine i stvarno je bilo vrhunski. Čuo sam da su ulaznice gotovo rasprodane, tako da požurite i nabavite ih što prije - zaključio je Bašić.

Linker
17. travanj 2024 06:04