GORAN MEHKEK Cropix
MUNDIJAL U JAPANU

Hrvatska saznala skupinu na Svjetskom prvenstvu: Barakude neće imati lagan zadatak na Dalekom istoku

Hrvatska prvu utakmicu na SP-u igra 17. srpnja u 9 sati ujutro po hrvatskom vremenu
Piše: HINAObjavljeno: 18. travanj 2023. 13:32

Hrvatska vaterpolska reprezentacija igrat će u skupini C Svjetskog prvenstva zajedno s momčadima Mađarske, Brazila i domaćina Japana.

Ždrijeb natjecateljskih skupina ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u japanskom gradu Fukuoki u srpnju održan je u Ateni.

Barakude prvu utakmicu igraju 17. srpnja u 9 sati po hrvatskome vremenu s Brazilom, potom s 19. srpnja u 6.30 sati s Mađarskom, a u zadnjem kolu 21. srpnja u 2 sata igraju s Japanom.

U skupini A su SAD, Australija, Kazahstan i Grčka, u skupini B Kina, Francuska, Kanada i Italija, a u skupini D Južna Afrika, Crna Gora i Španjolska.

Mogli smo imati i malo više sreće na ždrijebu, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je saznala suparnike na Svjetskom prvenstvu kojem će u srpnju domaćin biti Japan.

- U skupini smo s Mađarskom, Brazilom i Japanom, što je zahtjevna skupina s obzirom na snagu Mađara i činjenicu da će Japan kao domaćin sigurno biti nezgodna reprezentacija. Svjesni smo da ukoliko budemo prvi imamo nešto lakši put u daljnjoj fazi natjecanja, no ako ćemo osvojiti drugo ili treće mjesto u skupini tada se već u osmini finala križamo s najtežom skupinom u kojoj se nalaze Španjolska, Srbija i Crna Gora. Bit će potrebna velika koncentracija da pokušamo osvojiti prvo mjesto u skupini koje bi ipak vodilo nešto lakšem putu prema cilju. Ukoliko neće biti tako, očekuje nas izuzetno težak put - rekao je Tucak.

Linker
18. travanj 2024 20:05