LUKA GERLANC Cropix
KONTROLNI OGLED

Hrvatska u Šibeniku nadigrala prvaka Europe, Barakude u pripremnoj utakmici bolje od Mađara

Hrvatski vaterpolisti na pravom su putu, kada je riječ o pripremama za Euro u Splitu.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 22:08

HRVATSKA - MAĐARSKA 10:9 (3:4, 4:3, 2:1, 1:1)

ŠIBENIK - Otvoreno plivalište Crnica. Gledatelja 100. Suci: Periš (Split) i Bura (Šibenik). Opunomoćenik: Goreta (Šibenik).

HRVATSKA: Bijač (8 obrana), Burić, Fatović 2 (1-1), Krapić 1, Lazić, Bukić 1, Kržić, Žuvela 1, Marinić Kragić 2 (1-1), Vrlić, Bašić 1, Biljaka 2, Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

MAĐARSKA: Levai (11 obrana), Angyal, Manhercz 2, Ve. Vigvari 2, Ad. Nagy, Agh, Molnar, Burian 1, Nemet 2, Fekete, Jansik 1, Vadovics, Ak. Nagy, Kardos 1. IZBORNIK: Zsolt Varga.

PETERCI: Hrvatska 2-2, Mađarska -.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 6, Mađarska 18. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Fekete (11), Vadovics (19), Jansik (20).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 7-13 (53%), Mađarska 2-6 (33%).

U Šibeniku su u kasnoj ljetnoj večeri, neposredno uoči današnjeg velikog državnog praznika, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Barakude "zahvalile" Mađarima na dolasku, te ih pobijedile s golom razlike. Riječ je o prijateljskoj međudržavnoj pripremnoj utakmici momčadi koje se ovog tjedna zajednički pripremaju u Šibeniku za EP u Splitu. Točnije, Mađari (inače aktualni prvaci Europe) će još samo danas prijepodne (petak) trenirati zajedno s našim reprezentativcima koji će potom nastaviti samostalan rad do kraja tjedna u Crnici. Već sljedećeg tjedna ih čeka jak turnir na Sardiniji.

image
LUKA GERLANC Cropix

Što se same utakmice tiče, s iznimkom uvodnih nekoliko minuta, načelno izjednačena utakmica, ali s naglašeno više mađarskih prekršaja što je razvidno iz omjera osobnih pogrešaka. Mađari su poslovično čvrsti, a ova sadašnja momčad možda i mrvicu pregruba. Uvod nije bio osobit s hrvatskog gledišta. Nakon nepune 4 minute, bilo je već 3:0 za Mađarsku. Međutim, do kraja prve četvrtine Barakude su već značajno smanjile zaostatak (4:3 - uz dva pogotka Biljake i jedan Fatovića). Početkom druge četvrtine je zabilježeno i prvo iz serije izjednačenja (4:4) na utakmici.

Prvo vodstvo Hrvatske zabilježismo tek četiri minute prije kraja treće dionice (Krapić za 9:8). U posljednjih osam minuta, nakon izjednačenja gostiju (Burian - 9:9) u prvom napadu u četvrtini, pogodak za ispostavit će se konačnih 10:9 postigao je Andrija Bašić, četiri i pol minute prije kraja.

image
LUKA GERLANC Cropix

- Pobjeda kao takva je uvijek jasno poželjna, ali rezultat je u prijateljskoj i pripremnoj utakmici zaista najmanje bitan. Ono što sam dobro vidio je naša realizacija igrača više koja počinje dobivati konture željenog - nakon utakmice će iz Šibenika izbornik Ivica Tucak.

- Utakmica je bila baš onakva kakvu sam želio i kakva nam je trebala. Čvrsta, žilava, fenomenalno za ovaj dio priprema. Vidi se da su igrači obiju momčadi još umorni od priprema, teški, ali bilo je nekih dobrih akcija. S iznimkom dekoncentracije u početku i olako primljena 3-4 gola.

Zoviću slomljen nos

Hrvatska je danas odigrala utakmicu, odnosno izbornik Tucak nije mogao računati na čak trojicu igrača. Za utakmicu nije konkurirao Dario Rakovac (ozljeda vrata), ali nije bilo niti dvojice ljevaka, Harkova i Zovića. Naturalizirani Konstantin Harkov ima lakšu ozljedu leđa, no puno je ozbiljnija ozljeda Ivana Domagoja Zovića kojem je dan uoči utakmice, u jednom jakom duelu na sparingu s Mađarima, slomljen nos. To nadalje znači i najmanje 7 dana izbivanja iz vode ljevorukog Splićanina.

Linker
19. travanj 2024 03:14