Jerko Marinić Kragić

 LUKA GERLANC Cropix
TURNIR NA SARDINIJI

Hrvatska vaterpolska reprezentacija doživjela novi poraz na pripremama za Euro, jači su bili i Talijani

U srijedu Barakude igraju protiv Grčke, malo je vremena preostalo do spektakla u Splitu.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 21:50

HRVATSKA - ITALIJA 11:12 (3:2, 2:3, 4:2, 2:5)

SASSARI - Gradsko plivalište: Suci: Periš (Hrvatska) i Gomez (Italija).

HRVATSKA: Bijač, Burić 2, Fatović 4, Krapić 1, Lazić, Bukić, Biljaka 1, Žuvela, Marinić Kragić 3, Vrlić, Bašić, Harkov, Popadić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

ITALIJA: Del Lungo, di Fulvio, Alesiani 1, Iocchi Gratta, Fondelli 2, Canella 5, Renzuto 1, Condemi 2, Ferrero, Bruni, Di Somma 1, Dolce, Nicosia. IZBORNIK: Alessandro Campagna.

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Bijlaka (21), Renzuto (28), Harkov (28), Iocchi Gratta (31).

Nakon dva kola jedina momčad bez boda u talijanskom Sassariju, na Sardiniji, na vrlo jakom tamošnjem međudržavnom vaterpolskom turniru je Hrvatska. Naime, u 2. kolu je domaćin Italija, aktualni svjetski doprvak svladala Barakude s golom razlike nakon što su zadnjoj četvrtini Talijani zaostali u jednom trenutku i čak tri gola.

Utakmica je bila tipična za ove dvije momčadi u zadnjih 8-9 mjeseci. Već peti susret koji je završio s golom razlike, na jednu ili drugu stranu. Ovog puta na talijansku, što je i opet neki ritam. Prvo smo mi dobili Talijane u studenom prošle godine u Imperiji gol razlike, pa su oni uzvratili istom mjerom u Zagrebu, da bi u lipnju u Trstu bio remi, a onda petercima pobjeda Settebella, pa u koji dan kasnije u Puli opet gol razlike, ali za Hrvatsku. Sada pak opet 1 za prekojadranske susjede, tako da znamo kako će završiti naš sljedeći obračun. I za koga. Zato nam je malo lakše nakon ovog poraza.

Ono što je bilo bitno drukčije jest bolja, kvalitetnija izvedba naših igrača, koncentriraniji ulazak u utakmicu. U prvoj je četvrtini bilo i 3:1 za Hrvatsku, u drugoj dionici nakon poravnanja (3:3), nova prednost za Barakude (5:3) i opet izjednačenje (5:5). Izvanredno je velika izjednačenost ove dvije momčadi. Italija je prvi put došla u vodstvo početkom treće četvrtine (5:6), ali do kraja ove dionice Hrvatska je preokrenula na 9:7.

U zadnjoj dionici bilježimo najveću prednost na cijeloj utakmici, čak tri razlike odnosno 10:7 za Tuckove izabranike (strijelac je bio centar Ivan Krapić). Italija je smanjila na 10:9, da bi golom Lorena Fatovića hrvatska vrsta povela 11:9, a do kraja je bilo 3.14 minuta. Nažalost, to je bio i posljednji gol naših igrača na utakmici, a Talijani su nanizali tri, posljednji minutu i pol prije kraja, strijelac Fondelli, povratnik u Pro Recco za konačnih 12:11, pobjedu Italije.

U drugoj utakmici 2. kola Srbija je pobijedila Grčku 11:10 (5:2, 2:5, 3:3, 1:0). Pogodak odluke postigao je za Ranđelović točno sekundu prije kraja.

Linker
19. travanj 2024 13:06