MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
U subotu prilika za uzvrat

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena od Mađara u prvoj pripremnoj utakmici za OI u Tokiju

Završnica u Šibeniku je pripala gostima iz Mađarske koji su zasluženo došli do pobjede
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 25. lipanj 2021. 23:10

HRVATSKA – MAĐARSKA 10:12 (3:4, 1:3, 4:1, 2:4)

ŠIBENIK – Plivalište Crnica. Suci: Štampalija i Bura.

HRVATSKA: Bijač (3 obrane), Macan, Fatović 2, Lončar, Obradović 1, Bukić 1, Vukičević 2, Bušlje, Miloš 1, Vrlić, Benić 2, Garcia 1, Marcelić (3 obrane). Trener: Ivica Tucak.

MAĐARSKA: V. Nagy (7 obrana), Pasztor 3, A. Nagy, Zalanki 3, Vamos 1, Hosnyanszky 1, Pohl 1, Jansik 1, Erdelyi, Varga 1, Mezei, Harai 1, Vogel. Trener: Tamas Marcz.


U prvoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Tokiju, vaterpolska reprezentacija Hrvatske je poražena od Mađarske u Šibeniku. U subotu se od 20 sati već igra druga utakmica istih suparnika.

Aktualni europski prvaci su od početka kontrolirali rezultat, od uvodnih 0:2 na semaforu (Hosnyanszky, Varga), a da su pritom pogađali s velike udaljenosti, s istim brojem igrača u bazenu. To je ta snaga mađarske vrste, Tamas Marcz doista ima moćnu artiljeriju na raspolaganju.

U prve dvije četvrtine samo je prvi pogodak Mađara bio s igračem više, ostalih šest iz igre, dok se Hrvatska mučila šutnuti prema V. Nagyju. Dva od četiri gola su pala iz peteraca, treći s igračem više, tek je Fatović našao rupu u mađarskoj obrani smanjivši na 4:5.

Raspoloženiji Mađari su vezali tri pogotka (Zalanki, Pasztor, Harai) za neugodnih 4:8 u 17. minuti, dovoljno da se hrvatski vaterpolisti trgnu i da do kraja treće dionice budu u egalu. Da, 8:8, krenulo je s kontrom Garcije, na što su se vrlo brzo nadodali Miloš i Obradović, a Benić je uz pomoć bloka pogodio za izjednačenje dvije sekunde do isteka četvrtine.

Obrana je proradila, Mađari su malo ostali bez daha. Još je Benić kompletirao hrvatsku seriju od pet golova za 9:8 u 25. minuti, jedino naše vodstvo. Završnica je pripala gostima, Pasztor i Zalanki, svaki s dva pogotka riješili su utakmicu (9:12).

Linker
25. travanj 2024 11:07