Torcida na utakmici Hrvatske i Argentine, SP vaterpolo 2023.

 SCREENSHOT
ZANIMLJIV DETALJ

Hrvatski navijači iznenadili, Torcida na drugom kraju svijeta, oglasio se najbolji strijelac: ‘Ne znam tko su...‘

Iznenađujuće solidna posjeta prvog dana vaterpolskog turnira u Fukuoki
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. srpanj 2023. 23:09

Zanimljivo je počela Fukuoka, muški vaterpolski turnir. Prije 22 godine kada je ovdje održano također SP u vaterpolu, igralo se na otvorenom, na tribinama pustoš, gledatelja doslovno 10-15. Ako i toliko. Sada, bitno drukčije. Sve utakmice odlično posjećene u dvorani Marine Messe koja prima oko 6.000 gledatelja.

Na utakmici Hrvatska - Argentina, po slobodnoj procjeni najmanje 600 gledatelja, ako ne i više. Ono što je ipak bilo lagano iznenađenje su i hrvatski navijači.

Viđena je na tribini i jedna hrvatska zastava, ali i... zastava splitskog Hajduka. Našalio se netko iz Fukuoke, pa naveo

- "Stigla je i Torcida".

- He, he, moram priznati to je iznenađenje. Ne znam tko ju je donio, tko su ti navijači, ali lijepo je da nas eto prate i u Japanu, da su tu, uz nas - uz smiješak će Jerko Marinić Kragić. Sigurno najveći torcidaš među Barakudama.

Gledali smo još nekoliko utakmica prvog dana muškog vaterpolskog turnira u Fukuoki i doista, tribine sjajno popunjene. Sraz Mađarske i Japana je promatralo gotovo 4.000 gledatelja. Malo manje susret Crne Gore i Južne Afrike. Za vaterpolo u Japanu ovo su ozbiljne brojke. Hm, pa ozbiljne su i za vaterpolo u Hrvatskoj, ako ćemo iskreno.

Linker
16. lipanj 2024 01:25