Franko Lazić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
DŽOKER ZA SUPERGOL

Hrvatski reprezentativac dvije utakmice zaredom zabija u zadnjim trenucima: ‘Imali smo sedam sekundi...‘

Prošlogodišnje pojačanje Jug Adriatic osiguranja, promiče se u "jokera" Gospara za zadnje sekunde
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. travanj 2023. 10:25

Prošlogodišnje pojačanje Gospara, hrvatski reprezentativac Franko Lazić, prometnuo se u posljednje vrijeme u "spasitelja" jugaša. U egzekutora zadnjeg napada. U 11. je kolu Lige prvaka u Gružu, 2 sekunde prije kraja pogodio za 12:12. Proteklog utorka, u 12. kolu protiv Novog Beograda, pogodio je 21 sekundu prije završne sirene za u tom trenutku vodstvo jugaša (11:10). Bez ta dva njegova "uboda", Dubrovčani bi danas imali dva boda manje, te bi opako "visjeli" glede opcije prolaska na završni turnir Lige prvaka.

Je li to Franko postao "majstor" za završnicu? Ciljane akcije ili slučajnost?

- Ne bi rekao da je ciljano ili namjerno. Slučajnost. Zadnja dva puta se "potrefilo" da je meni došla zadnja lopta, zadnje sekunde i morao sam pucati. Srećom, i pogodio sam. Ono protiv Mađara je bila specifična situacija. Imali smo 7 sekundi do kraja kada smo krenuli s centra. Sedam sekundi za izvesti nešto. To smo uspjeli izboriti, cijelu akciju, a protiv Novog Beograda... Malo nas je dijelilo do pobjede. Sekunda.

Što ste točno učinili u zadnjoj četvrtini u kojoj ste gubili 3 razlike? Zamijećena je bila promjena obrane.

- Jesmo to, ali i motivirali smo se međusobno silno da pokušamo barem do boda doći. Da nastavimo taj pozitivni učinak u Ligi prvaka, a osim toga to bi nam koristilo i da se dignemo za nedjeljnu drugu utakmicu finala našeg prvenstva protiv Jadrana. Bitno nam je bilo ne izgubiti ovu utakmicu, pogotovo za našu psihu, samopouzdanje.

image

Franko Lazić

MATIJA DJANJESIC Cropix

Ono što je vrlo zanimljivo da ste uspjeli ove sezone od 4 utakmice protiv Novog Beograda, nevjerojatno snažne i skupe "squadre" odigrati triput neodlučeno. Kada se ima u vidu podatak da je Novi Beograd doslovno momčad čija se vrijednost izražava u milijunima eura, sastavljena od ponajboljih igrača Srbije, Španjolske, Grčke, Crne Gore, pa onda i sjajne pojedince iz Gruzije i Brazila, onda je to ostvarenje vrijedno pohvale.

- Izgubili smo samo jednom, u Gružu u Premier ligi kada nam je Mandić zabio 5 golova, odigrao stvarno odličnu utakmicu.

Zato su ga kasnije i suspendirali. Tko Jugu da 5 - suspenzija! No, što se Franka tiče, koliko je njemu dobro u Dubrovniku, ali koliko su ga i u tamošnjoj klupskoj sredini dobro prihvatili, svjedoči i dodatan, svježi podatak.

- Produžio sam ugovor s Jugom na još godinu dana. Time sam sve rekao kako mi je ovdje.

Franko je u Jug Adriatic osiguranje došao prošlog ljeta iz Mladosti i odmah se "nakrcao" trofejima. Zasad tri - Superkup, Hrvatski kup, Premier liga.

- Ma, ne mogu reći, bilo je trofeja i s Mladosti. To je također ne samo velik klub, nego smo i tamo imali dobru atmosferu. Glavna je razlika što je ovdje, u Dubrovniku koji je ipak manji grad, vaterpolo daleko više praćen. U Zagrebu je Mladost ipak iza jednog Dinama, Cibone. Veći grad u kojem je vaterpolu malo teže izboriti svoje mjesto, a ovdje smo u središtu pozornosti. Imamo i dobru atmosferu na tribinama, dosta ljudi na tribinama jer je to ipak velik bazen. Ovog puta pozivam naše navijače da nas podrže u nedjelju protiv Jadrana u vrlo bitnoj utakmici.

Kad smo kod Jadrana i finala, Splićani vode 1-0. Koliko je to velika, bitna razlika?

- Ne bih se opterećivao statistikom u smislu koliko je bitno ili manje važno to što je netko poveo u finalnoj seriji. Znalo se više puta dogoditi da to i ne mora puno predstavljati, ali da moramo sada pobijediti u Gružu, to ne treba napominjati - napominje Franko Lazić.

Linker
19. svibanj 2024 20:54