Ante Vukičević se javio iz Francuske

 Orange Pics Bv/Alamy/Alamy/Profimedia
OTPAO ZA EURO

Hrvatski reprezentativac nakon problema sa zdravljem: ‘Posljednja dva tjedna baš mi je bilo teško...‘

Najteže mi je što se ne radi o bilo kojem Euru, već o natjecanju kod nas, doma, u Splitu‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. srpanj 2022. 15:09

Ante Vukičević ne može igrati na EP u Splitu krajem kolovoza i izbornik Ivica Tucak zbog njegovih zdravstvenih problema morao se pomiriti s tom odlukom. Evo što o svemu kaže iz Francuske sam igrač:

"Bio sam kod kardiologa u Marseilleu i rekao mi je da nemam hipertenziju, što je dobro. Dakle, ne trebam uzimati tablete, ali mi je i dalje tlak povišen. Liječnik mi je rekao da ne zna točan razlog, može biti niz svega, od premorenosti tijela, virusne infekcije, svašta. Vjeruje da bi to čak s vremenom moglo samo od sebe i nestati, ali budući da sam profesionalni sportaš i stalno u izlaganju maksimalnom tjelesnom naporu, nije sklon tomu da odmah nastavim dalje kao da se ništa nije dogodilo. Jer ako imam povišeni tlak, sigurno nešto nije baš dobro. Nije ništa dramatično, ali valja provjeriti. Preporučio mi je da uzmem dva tjedna odmora, pa da onda vidimo kakvo je stanje s tijelom."

Ante Vukičević će uskoro doći u Hrvatsku, u Zagreb, te u dogovoru s dr. Dinkom Pivalicom, liječnikom hrvatske reprezentacije dogovoriti daljnje pretrage.

"Sad mi je primarno riješiti taj problem. Jasno, čuo sam se s izbornikom koji je bio iznimno korektan, super reagirao i rekao da je zdravlje prioritet bez obzira što je to za njega veliki hendikep za Europsko prvenstvo. Posljednja dva tjedna baš mi je bilo teško. I sam dan-danas nisam sto posto siguran što bi, ali i izbornikov stav mi je puno pomogao. Da prihvatim da je ovakva odluka u ovom trenutku možda najbolja za mene. Najteže mi je što se ne radi o bilo kojem Europskom prvenstvu, već o natjecanju kod nas, doma, u Splitu. Teško je odlučiti takve stvari", kaže Vukičević.

Linker
26. travanj 2024 15:40