Marko Macan (arhiva)
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
BIJAČ SLAVIO U ITALIJI

Hrvatski vaterpolski trojac osvojio Superkup Njemačke, pobjednik odlučen u uzbudljivoj završnici

Po 1 gol dali su Macan i Ćorušić, dok je za Spandau 04 strijelac jednog pogotka bio Mateo Ćuk.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. svibanj 2021. 16:52

U Njemačkoj je konačno završena vaterpolska sezona, ali još ona 2019./20. Iz nje im je naime preostalo još bilo odigrati utakmicu Superkupa. Ona je pripala Waspo 98 Hannoveru. Ovaj je sastav, kao prvak države u svom bazenu bio bolji od berlinskog Spandau 04 8:6 (1:0, 2:3, 2:2, 3:1).

Ovdje je pobjednik odlučen tek u posljednjih osam minuta utakmice, a na koncu su se veselili Hrvati iz Waspo 98 Hannovera - reprezentativac Marko Macan, bivši član Barakuda Petar Muslim, te centar Ante Ćorušić.

Upravo su po 1 gol Berlinčanima dali Macan i Ćorušić, dok je za Spandau 04 strijelac jednog pogotka bio zagrebački centar Mateo Ćuk.

Za Waspo 98 Hannover je ovo ukupno 6-ti, a četvrti uzastopni trofej Superkupa.


Bijaču Kup, Joković u finalu zabio dva gola

U Italiji je privedeno kraju prvo vaterpolsko natjecanje otkad traje pandemija koronavirusa te je podijeljen prvi trofej. U Palermu je odigran završni turnir Talijanskog vaterpolskog kupa u čijem je finalu Pro Recco pobijedio Bresciu 11:10 (5:1, 4:2, 1:2, 1:5). Maro Joković je za Bresciu postigao 2 gola, međutim presudan je bio sjajan početak Pro Recca koji je u jednom trenutku druge četvrtine vodio čak 8:1 i riješio susret. Za Pro Recco je sjajno branio naš reprezentativni čuvar mreže Marko Bijač. Drugi Hrvat u Pro Reccu, Nikša Dobud ove sezone igra samo u Ligi prvaka, ne i u nacionalnim natjecanjima.

Za Pro Recco je ovo 15. osvojen Kup u njihov povijesti, osmi uzastopni i čak 14-ti u posljednjih 15 godina.

Prethodno, u polufinalu je Pro Recco pobijedio palermo 12:5 (Vlahović 2 za Sicilijance), dok je Brescia svladala Ortigiu 17:8 (Joković 2 za Bresciu). U utakmici za treće mjesto, Palermo je petercima pobijedio Ortigiu 13:12 uz dva pogotka Šibenčanina Andrije Vlahovića za Palermo. (dba)

Linker
01. svibanj 2024 09:20