Perica Bukić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
DOBA NEIZVJESNOSTI

Hrvatski velikan najavio mogući raspad najjače lige svijeta: ‘Mislim da ovako više nećemo moći!‘

Regionalna liga vaterpolista kakvu poznajemo možda danas završava sa svojim standarnim formatom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2020. 19:49

Uoči finalne utakmice vaterpolske Regionalne lige između Juga i Mladosti u Dubrovniku izjavu je za nositelja TV-prava u uvodnoj emisiji dao Perica Bukić, direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza. Što on kaže o budućnosti tog natjecanja, inače najjače europske, samim time i svjetske vaterpolske lige?

- Moram najprije reći da sam presretan zbog toga što smo uopće ovaj završni turnir Regionalne lige i uspjeli održati. Imali smo velikih problema za dovesti Jadran iz Herceg Novog, koji je ovdje, pedesetak kilometara od Dubrovnika - rekao je.

Budućnost nije svjetla, barem ne jednako svjetla kao što je to bila kroz razdoblje veće od prethodnog desetljeća. Najave su svakakve, a potvrđeno je da još ništa nije službeno. Sastanak Upravnog odbora natjecanja ovog tjedna ipak nije održan.

- Ništa nije službeno, ali nekakva preliminarna odluka je da svaka zemlja, dakle Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Slovenija sljedeće sezone najprije odigraju njihova nacionalna prvenstva, a da onda tek sjednemo i vidimo što ćemo napraviti s Regionalnom ligom. U svakom slučaju ćemo po pitanju svega pametniji biti u to vrijeme kada će se najprije odigrati nacionalna prvenstva, jer će biti jako teško ligu organizirati na ovakav, dosadašnji način. Mislim da ovako nećemo moći - rekao je nekad proslavljeni hrvatski vaterpolist.

Već ovoga vikenda krenut će i finalna serija domaćeg prvenstva, također ona između Juga i Mladosti u kojoj će se igrati na tri pobjede.

- Sigurno je da smo ponosni zbog toga što se igra, igraju i drugi klubovi za plasman, sva su natjecanja mlađih kategorija u tijeku, krenut će i ženska liga... Dobro je da uz treninge postoji i natjecanje koje je potrebno da se svi spreme za one velike stvari koje dolaze u budućnosti.

Linker
29. ožujak 2023 06:16