Ivan Marcelić
 Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
VELIKA POBJEDA ŽABACA

HRVATSKI VRATAR POSTIGAO JE POGODAK PREKO CIJELOG TERENA! Mladostaši uvjerljivi u Francuskoj, dogodio se rijetko viđen trenutak u sportu

Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. veljača 2020. 23:15

MARSEILLE - MLADOST 11:14

(1:3, 4:6, 4:2, 2:3)

MARSEILLE - Plivalište CV Marseille. Gledatelja 500 Suci: Marjay (Mađarska) i Petronilli (Italija).

MARSEILLE: Hovhanisjan, Vanpeperstraete, Olivon, Izdinsky 3, Blary 2, T. Vernoux 1, Crousillat 2 (1), Đurđić, R. Marion-Vernoux 1, Kovačević, Vukičević 2, Camarasa, Šćepanović (8 obrana). TRENER: Marc Amardeilh.

MLADOST: Marcelić 1 (13 obrana), Radu 2, Miloš 1, Biljaka, Ćuk 4 (1), L. Bajić. Bukić 2 (2), Lazić 1, Bowen, Vrlić 2, Kunac, Harkov 1, Jurlina (1 obrana). TRENER: Zoran Bajić

PETERCI: Marseille 1-1, Mladost 3-3.

OSOBNE POGREŠKE: Marseille 12, Mladost 15. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Kunac (30).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Marseille 8-13 (61%), Mladost 3-8 (38%).

Mladostaši su napravili veliki korak prema završnom turniru Lige prvaka u Genovi. U 8. kolu B skupine, u najvećoj je francuskoj luci "stradao" domaćin pod torpedima zagrebačke krstarice. Ovom pobjedom su se žapci značajnije odvojili, na čak 7 bodova prednosti u odnosu na Marseille koji je sada ostao sa slabašnim izgledima za završni turnir. U "igri" za četvrto mjesto u skupini koje vodi u Genovu, uz mladostaše je sada još samo katalonska momčad Terrasse, ali... Oni još moraju doći u Zagreb, u Kataloniji su ih mladostaši već svladali.

Sinoć je sastav trenera Zorana Bajića odigrao baš onako kako je to učitelj od učenika i zahtijevao. Dobra obrana, ali još više zato tzv. laganih golova. U vaterpolu se pod tim podrazumijevaju protunapadi, stalno plivanje "u leđa", ne dopuštajući suparniku postavljanje obrane uopće. Između ostalog, baš je i to jedan od razloga što su Zagrepčani imali i tri kaznena udarca.

U biti, nešto vrlo slično minuloj subotu uz Savu kada je poražen kotorski Primorac, momčad koja se glede kvalitete ne može usporediti s Marseilleom, pa opet i takav je francuski sastav pokleknuo. Domaćin je vodio samo jednom, u otvaranju utakmice, golom ljevorukog Crousillata koji je svojedobno čak igrao za crnogorsku reprezentaciju i s njima osvojio svjetsko srebro 2013. Tada na scenu stupa golovima prvo Miloš Ćuk, i jučer sjajno raspoložen. Dva uzastopna gola za preokret, a u zadnjoj minuti i još jedan gol. Ovog puta iz peterca kojeg je zaradio robusni centar Josip Vrlić. Ukoliko mislite da je na ovomu Ćuk stao, varate se. Početkom druge dionice, i još jedan pogodak za 4:1 vodstvo Mladosti nakon 9 minuta igre.

Smanjio je za Marseille opet Crousillat iz vrlo sumnjivo dosuđenog peterca, da bi potom prvo Radu s igračem više, pa onda i Rus Harkov iz kontre doveli Mladost do 4 gola plusa ili vodstva 6:2. Druga četvrtina je načelno i odredila pobjednika jer su Zagrepčani kontrama potpuno izneredili Marseille, te posljedično "izbušili" Crnogorca na vratima Marseillea, Miloša Šćepanovića. Tako u posljednjoj minuti druge dionice bilježimo i najveću prednost Mladosti, golom Bukića iz peterca (iznudio Lazić) za 9:4.

U trećoj su dionici, domaćini uspjeli stvoriti privid moguće neizvjesnosti budući da su došli na za njih minus 2 gola (11:9) uoči zadnjih 8 minuta. U otvaranju posljednje dionice, slijede dva lijepa gola mladostaša. Prvo akcija Miloš dodavanje desno na lijevu ruku Harkova, ovaj navlači na sebe suparnika i oslobađa prostor drugom ljevaku u gostujućem sastavu, centru Cosminu Raduu (12:9). Manje od dvije i pol minute do kraja, Franko Lazić je ugasio svaku nadu Francuza u moguće čudo. Ipak, za potez ili gol utakmice bilježimo pogodak koji je postigao vratar Ivan Marcelić. Osim što je imao 13 obrana, 20 sekundi prije kraja je obranio udarac Crousillata u trenucima kada je i vratar Marseillea krenuo u napad i ostavio prazan gol. Marcelić brani i onda savršeno precizno preko cijelog bazena pogađa za konačnih 14:11. Zadnjih 20 sekundi je branio Jurlina i čak i on uspio obraniti jedan šut.

Linker
25. travanj 2024 06:05