Loren Fatović

 MATIJA DJANJESIC Cropix
Sardinija kup

Hrvatskoj pobjeda i treće mjesto! Srbi i Talijani odigrali utakmicu koja će ući u povijest

Jedinstven slučaj kakav se sigurno nije dogodio u posljednjih 30 godina, ako ne i više
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 21:33

HRVATSKA - GRČKA 15:10 (4:1, 4:5, 4:3, 3:1)

SASSARI - Gradsko plivalište. Suci: Periš (Hrvatska) i Bianco (Italija).

HRVATSKA: Bijač, Kržić 1, Fatović 6, Krapić, Lazić, Bukić 3, Biljaka 1, Žuvela 1, Marinić Kragić 1, Vrlić, Bašić, Harkov 2, Popadić. IZBORNIK. Ivica Tucak.

GRČKA: Tzortzatos, Genidounias 1, Skoumpakis, Gkiouvetsis, Argyropoulos 2, Papanastasiou 2, Dervisis, Alafragkis, Gkillas, Kakaris, Solanakis, Vlachopoulos 1, Limarakis, Kopeliadis 4. IZBORNIK: Theodoros Vlachos.

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Dervisi (30), Biljaka (31).


U trećem nastupu na turniru u Sassariju, na jakom "Sardinija kupu", daleko najbolja izvedba i posljedično tomu i pobjeda Barakuda. U 3. je kolu Hrvatska u cijelosti nadvisila srebrne s OI u Tokiju, te time u konačnici osvojila treće mjesto.

Hrvatska niti jednog trenutka nije ispuštala prednost koja je već na kraju prve četvrtine bila plus 3 (4:1), a istu razliku u korist Tuckove momčadi bilježimo u još nekoliko navrata (5:2, 6:3, 7:4, 8:5...), da bi u trećoj četvrtini naši igrači otišli i koji korak, odnosno gol dalje. Golom Bukića u trećoj četvrtini za 10:6, pa Harkov za 11:7, da bi najveća razlika (plus) bila ostvarena u zadnjoj četvrtini - 14:9 (Biljaka), te konačnih 15:10 (Bukić).

Najbolji pojedinac u našim redovima i apsolutna enigma za Grke bio je Loren Fatović koji je u grčku mrežu "utrpao" čak 6 "komada". Ovom pobjedom je Hrvatska preskočila u konačnom poretku Grke, dok je prvo mjesto na turniru osvojila Italija u utakmici koja će doista ući u povijest vaterpola. Naime, Italija je pobijedila Srbiju 12:10 što nije toliko neobično, ali jedinstven je podatak da su suci u toj utakmici, Talijan Gomez i Srbin Putniković, pokazali čak 7 crvenih kartona! Jedinstven slučaj kakav se sigurno nije dogodio u posljednjih 30 godina, ako ne i više.

Konačan poredak: Italija 6, Srbija 6, Hrvatska 3, Grčka 3.

Što se Barakuda tiče, naši se reprezentativci u četvrtak vraćaju doma, tada će dobiti tri slobodna dana, da bi s pripremama za EP u Splitu, nastavili u ponedjeljak, 15. kolovoza u Šibeniku.

Linker
26. travanj 2024 17:33