Trener Bruno Sabioni i hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija

 ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia
EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatsku deklasirale velesile, ali još nije sve gotovo: Protiv Srbije imamo priliku ući među najboljih osam

Hrvatska je bila u eliti, protiv svjetskih prvakinja, europskih doprvakinja i snažne Mađarske
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. siječanj 2024. 21:46

MAĐARSKA - HRVATSKA 17:2 (5:1, 6:0, 3:1, 3:0)

MAĐARSKA: Magyari (2 obrane), Szilagyi 3, Valyi 1, Gurisatti 1, Geraldine, Szabo, Kuna 1, Keszthelyi 2, Leimeter 4 (1-1), Rybanska, Tiba 1, Garda 4, Neszmely (13 obrana). IZBORNIK: Attila Mihok.

HRVATSKA: Medvešek (2 obrane), Janković 1, Desnica, J. Butić, M. Butić, Skelin, Medić, Glas, Rožić 1, I. Butić, Alamat, Kangler, Trojan (4 obrane). IZBORNIK: Bruno Sabioni.

EINDHOVEN - Plivalište Pieter van den Hoogenband. Suci: Kunikova (Slovačka) i Mareš (Češka).


Završena je hrvatska "muka po skupini" u Eindhovenu. U biti, ono što smo znali i najavljivali, te kada smo naveli da bi istinski spektakularan uspjeh bio da su Hrvatice barem jednu utakmicu izgubile s manje od 10 golova razlike. Realno, ipak neizvedivo. Suparnice poput Nizozemske (24:6), Grčke (25:8), pa sad Mađarske su jednostavno iz nekog drugog svijeta, za naš ženski vaterpolo "paralelnog svemira".

Nije to ni sramota već realnost, baš kao što sada znamo da već danas s početkom u 16 sati, slijedi najvažnija utakmica naših djevojaka na ovom Europskom prvenstvu. Sraz s reprezentacijom Srbije koja je bez poraza osvojila prvo mjesto u C skupini, samo... Neka vas taj podatak ne zavarava. Srpkinje su igrale u drugom jakosnom razredu i s neusporedivo slabijim sastavima. Hrvatska je bila u eliti, protiv svjetskih prvakinja (Španjolska), europskih doprvakinja (Grčke) i tradicionalno snažne Mađarske.

Utakmica Hrvatska - Srbija je susret koji nas vodi u četvrtfinale, među najboljih osam. Ondje gdje smo bili i u Splitu 2022. Ujedno, držimo da u ovom susretu idemo po prvu pobjedu na EP. Hrvatska je u usporedbi sa Srbijom jača, objektivno 3-4 gola razlike. Sad je "samo" na našim igračicama to i potvrditi.

- Ovo sve dosad, prve tri utakmice su za nas bile ipak stjecanje velikog iskustva. Sad nam slijedi ono za što smo se pripremale, utakmica protiv Srbije, te očekujem da ćemo ih uspjeti svladati i plasirati se u četvrfinale - nakon utakmice s Mađarskom je izjavila Nina Medić.


Rasporedi susreta osmine finala:

PAROVI OSMINE FINALA - 8. siječnja:

Izrael - V.Britanija

Mađarska - Češka

HRVATSKA - Srbija

Francuska - Njemačka

ČETVRTFINALE - 9. siječnja:

Nizozemska - Izrael / V.Britanija

Italija - Mađarska / Češka

Španjolska - HRVATSKA / Srbija

Grčka - Francuska / Njemačka

Polufinale - 11. siječnja

Finale i za 3. mjesto - 13. siječnja

Linker
03. svibanj 2024 17:22