GORAN MEHKEK Cropix
ZADOVOLJAN VIĐENIM

Ivica Tucak: Djelujemo homogeno i kao jedna ozbiljna reprezentacija. To je ono što tražim

Hrvatski izbornik dao je komentar nakon prve dvije utakmice u Zagrebu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. ožujak 2023. 12:28

Hrvatski je izbornik u nekoliko navrata, neposredno prije početka zagrebačkog turnira, ali jednako tako i u prvim danima odigravanja naglašavao kako ga "ovdje ne zanima rezultat. već igra". Od tog stava ne odstupa, ali on ima doista i smisla.

Praktički je skoro pa početak kalendarske godine, barem kada govorimo o nadmetanjima reprezentacije. U jeku smo klupske sezone, te stoga niti jedna vrsta nije niti mogla računati na neke zasebne, specifične i dugačke pripreme. Igračima su jednako tako, sigurno podsvjesno prisutne predstojeće klupske obveze. Nacionalne su lige pri kraju, počinju doigravanja, pa presudni susreti euro-kupova... Stoga je Tuckovo rezoniranje na mjestu, a ono je, usput budi rečeno istovjetno i onome što smo dosad čuli od Alessandra Campagne (Italije), Zsolta Varge (Mađarska)...

Stoga smo od izbornika uoči Italije, ali nakon prva dva nastupa i pobjede (SAD 16:14 i Francuska 12:7), poslušali tek sažetu ocjenu dosadašnjeg dijela nastupa.

- S naša prva dva dana sam jako zadovoljan. Igramo dobro, djelujemo homogeno, kompaktno i kao jedna ozbiljna reprezentacija. To je ono što tražim, što igrači pokazuju u vodi i to je ono što me raduje. Jasno da su pobjede te koje vesele, ali mene ne zanima toliko sada rezultat, koliko igra. Ona je, evo recimo protiv Francuza bila uistinu lijepa - veli Tucak.

U razgovoru s igračima već smo naglasili dosta dobru realizaciju igrača više, a to je u vaterpolu bitan segment, no koji više dolazi do izražaja nakon duljih priprema. On već sada djeluje... vrlo, vrlo dobro.

- Imamo neke stvari koje smo uvježbavali još od lani, kada smo oformili ovu reprezentaciju. naravno da ćemo to sada nadograđivati. Imamo raznovrsna rješenja. Imamo šutere s lijeve strane, imam bogami ovaj put i s desne. Imamo sjajne "stative" koje se kreću. To moramo uvijek raditi. Znate, nekad vas statistički realizacija malo i zavara. Izradite fenomenalnu akciju, pa ju promašite. Međutim, ono kako mi djelujemo s igračem više je ono što ja želim. S dobrim protokom lopte, sa svih 6 igrača koji tada moraju biti opasni. To smo postigli.

Linker
25. travanj 2024 08:32