DAMIR KRAJAC Cropix
REAKCIJA IZBORNIKA

Ivica Tucak: Nismo bili dobri i nema opravdanja, ali taj kriterij sudaca prema nama, prema jednom Vrliću...

‘Moram biti iskren. Kada Talijani jure egal onda je to malo drukčiji kriterij, nego kada to čine Hrvati‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. ožujak 2023. 21:01

U susretu posljednjeg, petog kola A skupine Svjetskog kupa u Zagrebu, hrvatska vaterpolska reprezentacija je u utorak izgubila od Mađarske sa 10:13 (1:2, 4:5, 2:3, 3:3).

Barakude nisu uspjele i neće vidjeti Kaliforniju predstojećeg ljeta, završni turnir Svjetskog kupa. Ne minoriziramo natjecanje, ni u ludilu da tražimo alibi, ali nije to baš ni tako jako loše. Ovako će izbornik Ivica Tucak sa svojim suradnicima imati puna najmanje dva mjeseca, praktički cijelo ljeto samo za pripremu SP u Japanu, bez putovanja do Kalifornije, prilagodbe na vremensku zonu istočne obale SAD, pa koji dan kasnije i japansko vrijeme.

Izbornik Tucak oglasio se nakon utakmice:

- Utakmicu smo izgubili iz razloga što smo je loše i otvorili. Pogotovo u napadačkom dijelu. Dali smo samo tri gola od prvih 10 situacija s igračem više. Gađali smo blokove, nepripremljeni, mlohavi. Nismo ušli onako čvrsto kako sam očekivao i što sam tražio. Onda smo se tijekom cijele utakmice silno trošili. Ono što moram čestitati momcima je taj karakter koji su pokazali. Iskazali su želju, stizali, došli do egala i onda na kraju mi očito ne možemo naprijed, ali... Moram biti iskren. Kada Talijani "jure egal" onda je to malo drukčiji kriterij, nego kada to čine Hrvati. Stojim iza ovih riječi. Naravno, ja time ne velim da smo odigrali briljantno. Čak dapače, ne onako kako i koliko mi možemo. Napadački smo bili konfuzni, a "probušio" nas je ovaj Zalanki koji je došao u nedjelju. Njemu je očito odmor jako dobro došao, odmoran je stigao u Zagreb. Ponavljam, nismo bili dobri i nema opravdanja, makar ni ne žalim previše za završnim turnirom, ali ono što ostavlja gorčinu je kriterij sudaca prema nama, prema jednom Vrliću recimo. To je najbolji centar na svijetu.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Svoj komentar dao je i Marko Žuvela:

- Nismo dobro ni krenuli u utakmicu, a gubili smo već 5:1. Opet, iskazali smo karakter, vratili se na neriješeno, 10:10, ali onda... Dekoncentracije malo ili umor jer silno smo se i potrošili da dođemo do izjednačenja, što nas je zatim koštalo primiti gol-dva prelako.


TALIJANI STOPOSTOTNI U ZAGREBU

ITALIJA - SAD 16:10 (1:1, 4:2, 4:1, 7:6)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 100. Suci: Mišković (Crna Gora) i Gomez (Španjolska).

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 1 (1-1), Ferrero 2 (1-1), Marziali 2, Fondelli, Condemi, Renzuto 2, Echenique 1, N. Presciutti 1, Bruni 1, Di Somma 5, Dolce 1, Massaro. IZBORNIK: Alessandro Campagna.

SAD: Weinberg, Hooper, Vavic, Abramson 2, Daube 1 (1-2), Cupido 1, Hallock 3, Woodhead, C. Dodd 1, Stevenson 1 (1-1), Ehrhardt 1, Irwing (0-1), Holland. IZBORNIK: Dejan Udovičić.

U završnoj utakmici nadmetanja na bazenu uz Savu, Italija je pobijedila SAD i time sa stopostotnim učinkom napustila Zagreb.

Konačan poredak: ITALIJA 15 (5), SAD 9 (5), MAĐARSKA 9 (5), Hrvatska 9 (5), Japan 3 (5), Francuska 0 (5).


Skupina Podgorica

Gruzija pobijedila Srbiju 23:22

Posljednjeg dana nadmetanja u glavnom crnogorskom gradu, Gruzija je pobijedila Srbiju boljim izvođenjem peteraca nakon što je poslije četiri četvrtine bilo 11:11. Peterci su se silno odužili jer je Gruzija taj dio dobila 12:11! Marko Jelača, inače kapetan Mladosti je za Gruzijce postigao 3 gola. Crna Gora je pobijedila Grčku, te je stvoren "trokut" tri momčadi s istim brojem bodova, ali Crnogorci i s najslabijom gol-razlikom.

Rezultati utorka: Gruzija - Srbija 23:22 5 m (11:11) i Crna Gora - Grčka 8:7.

Konačan poredak: ŠPANJOLSKA 13 (5), GRČKA 9 (5), SRBIJA 9 (5), Crna Gora 9 (5), Gruzija 5, Australija 0.

Napomena: Velikim su slovima otisnute reprezentacije koje su se plasirale na završni turnir Svjetskog kupa u Los Angelesu.

Linker
26. svibanj 2023 02:33