TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
RIJEČ IZBORIK

Ivica Tucak prepun emocija: ‘Toliko muke, neprospavanih noći, sumnji... Ovo je najveći uspjeh u mom životu!‘

Danas jednostavno nismo mogli. Srebro je trenutno slaba utjeha - rekao je izbornik Mađara Zsot Varga
Piše: JL.Objavljeno: 10. rujan 2022. 22:00

Hrvatski vaterpolisti prvaci su Europe! U neizvjesnom finalu u paklenoj atmosferi splitske Spaladium Arene naši su reprezentativci savladali Mađarsku s 10:9 (3:3, 01:, 4:4, 2:2), a evo što je o nevjerojatnom putovanju do zlata rekao izbornik Barakuda Ivica Tucak.

"Nemam riječi, jos sam pod dojmom ovog velikog uspjeha, najvećeg u mom životu! Gledajući sve što smo prošli ove godine, mogu samo reći da je ovo strašno postignuće. Užasno teško bilo je doći do ovog ostvarenja, zvučat će populistički, ali prošli smo toliko muke, teških priprema, neprospavanih noći, sumnji... I evo, sada smo tu! Svjetsko je naše, europsko također. Ne znam jednostavno što reći, idem još malo uživati s igračima", požurio je izbornik na nastavak velikog slavlja.

image


Foto: Tom Dubravec/CROPIX

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Finalni ogled prokomentirao je i izbornik protivničke momčadi Zsolt Varga, bivši igrač Mladosti.

"Čestitke hrvatskoj reprezentaciji i izborniku Ivici Tucku, danas jednostavno nismo mogli. Srebro je trenutno slaba utjeha jer teško je ičemu se veseliti poslije izgubljenog finala, ali mislim da ćemo već sutra biti zadovoljni svime što smo na ovom turniru pokazali. Atmosfera je bila odlična i sigurno da je igra pred sedam-osam tisuća ljudi posebna motivacija"

Linker
23. travanj 2024 17:54