Ana Miroslavić

 Facebook: Ana Miroslavić
POVRIJEĐENI EGO

‘Izbačena sam iz reprezentacije i sobe...‘: Ljuta Hrvatica okomila se na izbornika i cijeli naš Savez

U jednome je, međutim, po osobnom mišljenju, mlada sportašica teško i bespogovorno pogriješila...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 06:09

Moderna su neka vremena zapljusnula hrvatski vaterpolo. Vremena u kojima vaterpolist ili vaterpolistica, kada ga ili nju trener pogleda mrko, ispod oka ili zamislite drskosti nepedagoške ne uvrsti u momčad/sastav, onda se piše... pismo!

Prije koji tjedan je mladi centar Lovro Paparić poslao email HVS-u nezadovoljan što nije kako veli dobio priliku i što nije imao komunikaciju s izbornikom Barakuda, Ivicom Tuckom. U pismu je poručio da "dok se nešto ne promijeni, on se ne vidi u reprezentaciji". Imamo i skoro pa isti slučaj uvrijeđenog ega među vaterpolisticama.

Izbornik Aljoša Kunac je odredio dan uoči početka EP sastav za turnir. Na njemu nije bilo Ane Miroslavić, kanadske Hrvatice, članice Toronto Golden Jetsa zbog pozitivnog nalaza na koronavirus. Točnije, ona je prvotno bila na popisu, da bi ispala nakon pozitivnog nalaza. I tu nastade frka.

Ana nije poslala poruku elektronskom poštom HVS-u, već je odmah očito s malo boljim medijskim vezama, ispričala svoju stranu priče za www.swimswam. Vrlo ugledni, možda i najbolji portal za vodene sportove na svijetu. Čestitamo. Mislimo, na vezama. U svom pismu, Ana Miroslavić navodi kako je u biti, tako veli "izbačena iz reprezentacije i sobe, a da je pozitivan nalaz na koronavirus bio pogrešan test u biti...". Ujedno je navela (pismo je naime podugačko) kako se kasnije samotestirala triput i sva tri puta je bila negativna.

image

Izbornik Aljoša Kunac s igračicama

ANTE CIZMIC Cropix

Drugim riječima, po Ani - učinjena je zamalo pa urota protiv nje. Zatražili smo reakciju iz ženske reprezentacije iz koje je vođa sastava ili team-leaderica Dunja Bračun kratko poručila.

- Reprezentacija nema komentar, a službeni stav će iznijeti Hrvatski vaterpolski savez. Nacionalna vaterpolska organizacija je čak i poslala priopćenje samoj igračici, barem kako to i opet prenosi famozni www.swimswam.

- "Hrvatski vaterpolski savez čvrsto stoji uz izbornika i njegovog trenera i smatramo da se njegove odluke moraju poštovati. Napominjemo da razlozi ove odluke nisu osobne, već isključivo sportske prirode, kao i zaštita ostatka ekipe. Izbornikovo je pravo i dužnost da do dana tehničkog sastanka (petak, 26. VIII. u 19.00) dostavi popis od 15 igrača za koje smatra da su najspremniji dati sve od sebe za reprezentaciju, a sve sukladno pravilima LEN. Razumijemo da je vama kao sportašici teško prihvatiti ovakav rasplet, ali odluka je donesena i molim vas da je poštujete, kao i ostale djevojke koje su bile na pripremama i nisu dobile priliku igrati za reprezentaciju".

Nazvasmo Pericu Bukića, dopredsjednika i izvršnog direktora HVS-a koji nam je kratko poručio manje-više isto.

- Diskrecijsko je pravo svakog trenera birati i izabrati ekipu za neku utakmicu ili natjecanje, te to ne treba ni komentirati. Mi kao HVS čvrsto stojimo uz izbornika Aljošu Kunca. Uostalom, bilo korone ili ne, trener ima pravo birati sastav, on je to učinio, to je njegov posao i nadležnost.

Vremena današnja, tobože moderna su u mnogočemu čudna, neshvatljiva ponekad, da ne velimo i blesava. Možemo u sportu shvatiti, čak i opravdati nekoga tko je ljut, nesretan jer ne igra, ne nastupa, nije u sastavu, ali da se zbog odluke trenera kojom je ispušten iz sastava žali medijima, i to stranim, na način optuživanja cijelog Saveza, mišljenja da je nekome namjerno učinjena šteta ili pak da piše pisma. To je malo previše, da ne velimo i da je... Znate već što. Trener je tak koji bira, odlučuje tko će igrati. Za to je plaćen i odgovoran. Kraj priče. Još ako ga tomu ide i rezultat...

U jednome je međutim, po osobnom mišljenju, mlada sportašica, gđica Ana Miroslavić teško i bespogovorno pogriješila. Učiniti ovakav potez, provocirati skandal na dan kada njezine kolegice, suigračice igraju važnu utakmicu je vrlo, vrlo nekorektno. No dobro, sutra se više ionako nitko neće sjećati ni spominjati Miroslavić, zato jer će se pisati, govoriti o... sportu, sportašicama, hrvatskoj ženskoj vaterpolskoj vrsti. Sve ostalo je nebitno.

Linker
27. kolovoz 2024 10:08