SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
REDIZAJN REPREZENTACIJE

Izbornik Hrvatske prepun emocija nakon oproštaja legendi: ‘Hvala dečki, učinili ste me boljim čovjekom‘

Izbornik Barakuda se zahvalio svim odlazećim reprezentativcima, a poglavito Bušlji i Jokoviću
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. listopad 2021. 07:05

Hrvatska redizajnirana vaterpolska reprezentacija na vrlo će znakovitom mjestu imati svoje prvo okupljanje, treninge, pripremne utakmice. Naime, u talijanskoj Imperiji, gradiću tik uz granicu s Francuskom, od 31. listopada do 3. studenog održat će se sparing-pripreme Barakuda i domaće vrste, Italije. Znakovito stoga jer je upravo u Imperiji, u prvim danima siječnja 2005. prvi put na klupu Hrvatske sjeo, vodio utakmice Barakuda tadašnji, friško odabrani izbornik Ratko Rudić.

No, prije objave 15 igrača za skorašnje pripreme u Imperiji, izbornik Ivica Tucak osobito je želio naglasiti sljedeće.
- Nisam to učinio prije, pričekao sam da svi igrači koji su se oprostili od momčadi istupe medijski, znam da su bili i traženi, od SN pa do svih drugih medija, ali dopustite mi samo reći nekoliko riječi o njima. Ono što želim reći je ukratko - Hvala, dečki! Hvala vam za sve što ste napravili za hrvatski vaterpolo, za cijeli hrvatski sport. Meni ste pomogli biti bolji trener, bolji čovjek. Ovo se tiče apsolutno svih koji su sada, nakon Tokija odlučili da je stigao kraj, a iako ne volim izdvajati, osobito sve malo prije izneseno vrijedi za dvojicu igrača, naših “senatora”, Andru Bušlju i Maru Jokovića. Oni su ostavili toliki trag, toliko upečatljiv, bogat i dugačak trag uspjeha naše momčadi, našeg sporta i naše nacije, pa im je reći hvala najmanje što se može - u startu nas je zamolio izbornik Ivica Tucak.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

A sada, pogleda prema naprijed i prema Imperiji. Za pripreme ondje, izbornik je pozvao 15-icu igrača, najveći dio iz tri hrvatska kluba. Na popisu između ostalih nema prve dvojice vratara, Marka Bijača koji je oslobođen ove akcije i Ivana Marcelića koji je ozlijeđen.

- Podrazumijeva se da na njih itekako računam i na sljedećim će pripremama biti. Baš kao nema još nekih igrača koje sada nisam zvao zbog njihovih klupskih obveza, a tu mislim na Andriju Bašića iz Palerma, dvojicu koji igraju u Mađarskoj, u Szolnoku, Kristijana Milakovića i Ivana Domagoja Zovića, te svakako i dvojac iz Vouliagmenija, Luka Lozina i Lovro Paparić.
U Imperiju dakle putuje sljedeća 15-ica igrača - Franko Lazić (Mladost), Matias Biljaka (Mladost), Marin Šparada (Solaris), Luka Bukić (Jadran), Konstantin Harkov (Jadran), Zvonimir Butić (Jadran), Jerko Marinić-Kragić (Jadran), Rino Burić (Jadran), Antonio Dužević (Jadran), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje), Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje), Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje), Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje), Ivan Krapić (Noisy-le-Sec) i Ante Vukičević (Marseille).

Linker
26. travanj 2024 17:57