Ivica Tucak
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
Suradnja se nastavlja

Izbornik Ivica Tucak za kormilom Barakuda još četiri godine, postaje najdugovječniji vaterpolski izbornik

‘Želja mi je bila nastaviti suradnju, drago mi je da su Stručni savjet i Upravni odbor bili složni‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. rujan 2020. 16:57

Na prijedlog Stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza, jednoglasnom je odlukom produljen izbornički mandat ili produžena suradnja izborniku seniorske muške reprezentacije Ivici Tucku do godine 2024. odnosno do razdoblja neposredno iza Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Tucku je naime dosadašnji mandat istjecao upravo sada, rujan/listopad 2020. ili kako se prije četiri godine mislilo, nakon OI u Tokiju. Neovisno činjenici da su Igre pomaknute, to ne mijenja ništa bitnije u raspoloženju vodećih struktura HVS-a prema aktalnom izborniku kojem je ponuđen i odobren mandat i u trećem olimpijskom ciklusu.

Svi smo puni motiva

Ovime će Ivica Tucak postati i najdugovječnijim hrvatskim vaterpolskim izbornikom, a nemojmo zaboraviti i da je s 13 osvojenih medalja i najtrofejniji, nadmašivši čak i legendarnog Ratka Rudića (10) u broju kolajni osvojenih s Hrvatskom.

- Izuzetno mi je drago što smo postigli zajednički dogovor - u prvoj će reakciji izbornik Ivica Tucak.

- Želja mi je bila nastaviti suradnju, te mi je drago da su Stručni savjet i Upravni odbor složno reagirali u toj zajedničkoj odluci. Ambicije reprezentacije ostaju iste, očekuju nas velika iskušenja, prvo Olimpijske igre u Tokiju, a potom cijeli niz natjecanja. Tu je prije svega onda, nakon Igara u Tokiju, svakako Europsko prvenstvo u Splitu 2022. za koje ne krijemo kako imamo najveće ambicije. Smjer hrvatske reprezentacije ostaje isti, težnja čim boljim rezultatima i u budućnosti. Svi u Hrvatskom vaterpolskom savezu, igrači i ja puni smo motiva, te se nadam da ćemo i dalje ostvarivati dobre rezultate - naglasio je izbornik Barakuda.
Dosad je najduže na čelu hrvatske vaterpolske vrste bio Ratko Rudić (2004. - 2012.), a od izbornika sa stažom dužim od jednog olimpijskog ciklusa izdvojimo nažalost pokojnog Brunu Silića koji je Hrvatsku vodio od 1993. do 1998. i osvojio olimpijsko srebro u Atlatni 1996.
Ivica Tucak je pak dosad s Barakudama osvojio 13 kolajni - tri su zlatne, te po pet srebrnih odnosno brončanih.

Linker
19. travanj 2024 15:51