Jelena Butić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
VATERPOLO

Izbornik otkrio stanje uoči Eura: ‘Cure pršte od želje! Bit će mi teško skratiti popis igračica...‘

Novo okupljanje zakazano je u Varaždinu, a onda slijedi let u Eindhoven
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. prosinac 2023. 17:58

Kako muškarci ili Barakude, tako su i njihove kolegice iz ženske vaterpolske reprezentacije neposredno prije Božića završile prvi dio priprema koji je počeo još 2. siječnja u Zadru s pripremnim postajama u Beogradu, Varaždinu, talijanskoj Padovi, te Makarskoj od 21. do 23. prosinca. Izbornik Bruno Sabioni da je curama slobodno za božićne blagdane, a nastavak priprema je zakazan za Varaždin, za Štefanje.

- Novo okupljanje je zakazano za 26. prosinca navečer u Varaždinu. Ondje ćemo trenirati do 30. prosinca kad ću reprezentativkama dati da pnovo kratko odu doma, proslave sa svojima Novu godinu, a već smo 1. siječnja na novom okupljanju u Zagrebu - veli izbornik Bruno Sabioni.

Za 2. siječnja je već planiran let u Eindhoven gdje će djevojke tri dana do početka ženskog dijela Europskog prvenstva provesti u sparingu s nizozemskim prvoligaškim sastavom PSV Eindhoven.

- To smo ranije već bili dogovorili, te ćemo 2. siječnja navečer i 3. siječnja ujutro odigrati dvije sparing utakmice. To će nam biti od koristi da ne ispadne da neposredno s leta ulazimo u utakmice na Europskom prvenstvu, u prvu veliku utakmicu. Ujedno i prilika da se cure malo već i priviknu na bazen.

Kakvo je stanje u reprezentaciji i dakako, je li zdravstveni karton prazan?

- Sve su zdrave, a atmosfera je stvarno fantastična! Toliko dobre energije, cure pršte od želje za dokazivanjem. Sad će doći vrijeme uskoro kada ću morati i skratiti popis igračica, a to će mi biti dosta teško.

Kada određujete 15 igračica za nadmetanje u Eindhovenu odnosno hoće li brojka kandidatkinja biti smanjena već i nakon Božića?

- Smanjit ćemo broj igračica nakon Božića na 17, to sigurno. Zaključnih 15 već otprilike imam u glavi. Imam odluku, ali ću je objaviti doslovno dan prije puta u Nizozemsku jer želim da sve cure budu maksimalno s glavom ‘unutra’ kako se kaže.

Linker
07. svibanj 2024 00:37