ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Orange Pics Bv/alamy/alamy/profimedia
POČINJE ONO PRAVO

Izbornik Tucak objavio koji je cilj Hrvatske na Svjetskom prvenstvu: ‘Prvi izazov na tom putu bit će jako težak‘

‘Sada za nas kreće prvenstvo. Svaka sljedeća utakmica je važnija od prethodne‘
Piše: HinaObjavljeno: 22. srpanj 2023. 13:33

Crnu Goru poznajem odlično i siguran sam da nas čeka strašno teška utakmica, rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak prije nedjeljnog ogleda u 10 sati koji pobjedniku donosi plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Hrvatska je u svojoj skupini osvojila drugo, a Crna Gora u svojoj treće mjesto i tim reprezentacijama slijedi međusobni dvoboj koji kao nagradu donosi plasman u četvrtfinale.

„Znam njihove igrače i izbornika. Jasan mi je njihov sustav, njihov način razmišljanja te je sasvim jasno da će protiv Crnogoraca biti jako teško. Oni su vrh svjetskog vaterpola, uvijek su među osam, makar treba priznati da im u posljednje vrijeme izmiču medalje. Dinamična su i mlada momčad te se kod njih točno sve zna, tko što radi. Kompaktni su i imaju ritam, a ono što mi ne smijemo jest upasti u taj njihov ritam“, rekao je hrvatski izbornik Tucak te naglasio na čemu će inzistirati.

„Treba nam strogo kontrolirani napad i svesti sve na pozicijsku igru. Moramo znati tko kada završava, sve detalje moramo dogovoriti i onda vjerujem u pobjedu. Nemamo problema u momčadi, krvavo smo i pošteno radili na pripremama te se nadamo pozitivnom rezultatu. Moramo napraviti sve što znamo i možemo jer se tada imamo pravo nadati. Nama je na ovom prvenstvu cilj plasman u finale, a ova prva stepenica prema tome bit će jako teška“, ustvrdio je izbornik Tucak.

Slično razmišlja prije ogleda protiv Crnogoraca i reprezentativac Ivan Krapić.

„Odlično ih poznajemo. Puno puta smo trenirali i igrali turnire s njima. Mlada su i agresivna momčad, ali vjerujem da će naša kvaliteta, koja je ipak veća, u nekom trenutku doći do izražaja“.

„Sada za nas kreće prvenstvo. Svaka sljedeća utakmica je važnija od prethodne. Došli smo na duži i teži put, ali to ništa ne mijenja u konačnici. Medalja je ono što nas zanima. Vjerujemo da ćemo biti pravi protiv Crne Gore“, dodao je Jerko Marinić Kragić.SP, vaterpolistice: Poznati svi četvrtfinalni parovi

U razigravanju za proboj prema četvrtfinalu nije bilo neizvjesnih utakmica te je sada poznato svih osam ekipa koje nastavljaju borbu za medalje na Svjetskom prvenstvu vaterpolistica u japanskoj Fukuoki.

U razigravanju za četvrtfinale Italija je pobijedila Novi Zeland 14-7 (4-1, 6-2, 1-3, 3-1), Kanada je bila uvjerljiva protiv Južnoafričke Republike 21-6 (6-1, 4-1, 4-1, 7-3), Australija je bila bolja od Izraela sa 16-7 (7-2, 4-1, 3-1, 2-3), dok su španjolske vaterpolistice nadjačale Francusku 16-9 (3-1, 4-4, 5-2, 4-2).

Tako će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati SAD - Italija, Nizozemska - Kanada, Grčka - Australija i Mađarska - Španjolska.

Svjetsko prvenstvo vaterpolistica, razigravanje za četvrtfinale:

Italija - Novi Zeland 14-7

Kanada - JAR 21-6

Australija - Izrael 16-7

Španjolska - Francuska 16-9

Linker
11. prosinac 2023 20:27