NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX Cropix
VATERPOLO

Iznenađenje u Šibeniku: Solaris neočekivano na Crnici srušio favorizirani Jug Adriatic osiguranje

Bio je to prvi poraz Juga ove sezone u prvenstvenim utakmicama
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. ožujak 2021. 14:12

SOLARIS - JUG AO 11:8 (2:1, 4:2, 2:3, 3:2)

ŠIBENIK - Plivalište Crnica. Bez gledatelja. Suci: Prančić i Tiozzo. Opunomoćenik: Gojkov (svi iz Splita)

SOLARIS: M. Šparada (12 obrana), Malenica, Goreta 4 (1), N. Štrkalj, KovalJenko 1, Herceg 1, Kreković, Pelicarić, Penava 3, Bulat, Koprčina 1, Stahor 1, L. Štrkalj, T. Šparada. TRENER: Jure Marelja.

JUG AO: Popadić (15 obrana), Obert, Fatović 4, Lončar, Kržić, Garcia, Tomasović, Merkulov 1, Papanastasiou 1 (1), Žuvela, Benić 2, Bjelopera, A. Vukojević, I. Vukojević. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

Peterci: Solaris 1-1, Jug AO 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Solaris 9, Jug AO 6. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Štrkalj (13), Kreković (19).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Solaris 1-5 (20%), Jug AO 4-8 (50%).


Iznenađenje? Možda! Solaris je za Jug AO u Crnici bio isto što i nedavno u Ligi prvaka - Pro Recco i Marseille, puno bolji takmac. Nadahnuti domaćin vodio je 6:3 na poluvremenu, pa 7:3 u trećoj u kojoj je gost uspio doći do minimalnog zaostatka (7:6). Na krilima povratnika pod kapicu matičnog kluba, super raspoloženog Antuna Gorete i na vratima stamenog Marina Šparade, Solaris je dvije minute prije kraja pogotkom Gorete za 10:8, uvjerio i sebe i jugaše da će bodovi, na veliko, veliko iznenađenje, ostati u Šibeniku. Penava je to samo potvrdio 69 sekundi prije kraja za - 11:8.

Solaris je perjanice u velikoj pobjedi imao u svojim napadačima Antunu Goreti (4-7) i Jerku Penavi (3-7). Kod jugaša veliki podbačaj prvenstveno u fazi napada: Fatović (4-10), Benić (2 -7), Merkulov (1- 4)... Ne ide pa ne ide u zadnje vrijeme, kriza je, igra se slabo. Ako je Solaris ovako, boksački rečeno, na bodove uvjerljivo slavio, kakav bi nokaut tek Jug AO mogao doživjeti u subotu u derbiju Lige za prvaka u Zagrebu (17.30 sati - HTV 2) od Mladosti.

- Jug je u jednom trenutku jednostavno izgubio sigurnost, čini mi se. Moram pogledati snimku, ali tako mi se tako sada čini. Ponosan sam na momke, drago mi je dakako, ali isto tako ma koliko se radilo o velikom suparniku ne treba od ove pobjede raditi ni preveliku euforiju. Ono što mi je jako drago da je ovo neki oblik i naše zahvale Upravi kluba koja ulaže silne napore u održavanju ovog kluba - nakon utakmice će trener Solarisa, Jure Marelja.

Kolega mu sa suprotne strane, Vjekoslabv Kobešćak, trener Juga AO izjavio je.

- Prvo čestitam Solarisu na zasluženoj pobjedi. U nas se neko vrijeme uvukla kao neka apatija posljedica koje je izuzetno loša izvedba kako u obrani, tako i u napadu. Sada moramo gledati kako se iz ovoga što prije izvući.

Poredak: Mladost 30, Jug AO 30, Jadran 27, Primorje EB 21, Solaris 18, Mornar BS 18

Linker
25. travanj 2024 09:31