VOJKO BASIC/CROPIX
Kvalifikacije za LP

Jadran na krilima Milardovića do pobjede u srazu pomoćnika izbornika Ivice Tucka

Vaterpolisti splitskog Jadrana uspješno su započeli nastup na kvalifikacijskom turniru za LEN LP
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. studeni 2020. 18:34

JADRAN - PRIMORAC 16:11 (3:0, 4:2, 6:4, 3:5)

SIRACUSA - Gradsko plivalište. Suci: Margeta (Slovenija) i Marjay (Mađarska).

JADRAN: L. Podrug (9 obrana), Burić 1, Marinić Kragić 2 (0), Bego 1, Z. Butić 3 (1), Pejković 1, Milardović 5 (1), Stojanac, Dodoja (0), Delić 1, Šetka, Dužević 2, Čelar. TRENER: Mile Smodlaka.

PRIMORAC: Kralj (9+1 obrana), Drašković 3, Crepulja, Gopčević 2, Kljajić 1, Sekulić, Adžić, M. Janović 1, Stanojević 1, Da Silva, Matković 3, Šekarić, Isljamović. TRENER: Sandro Sukno.

PETERCI: Jadran 2-4, Primorac -.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 8, Primorac 17. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Sekulić (21), Adžić (28), Z. Butić (29).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 5-11 (45%), Primorac 3-8 (38%).


U srazu dvojice pomoćnika izbornika Tucka, stratega Jadrana Mile Smodlake i trenera Primorca Sandra Sukna, pobijedio je onaj stariji i iskusniji. U biti, ništa neočekivano jer je Jadran i prije ove utakmice bio naglašeni favorit. Kotorski Primorac s iznimkom Crepulje i Mlađana Janovića i donekle vratara Kralja, je vrlo mlada, a temeljno neiskusna momčad. Njihov trener Sukno je uoči turnira, prije mjesec dana još izjavio kako će turnir u Siracusi njegovim igračima poslužiti kao škola.

Jadran je posao obavio u prvih 12 minuta. Prvo dva vezana gola Butića (iz peterca i igračem više), pa onda Dužević za 3:0 nakon prve četvrtine, s početkom druge dionice sjajna kontra Jerka Marinića Kragića. Prekinuo je dodavanje Kotorana i isplivao cijelu dužinu bazena s u konačnici pogotkom za 4:0. Prvi je pogodak Primorac postigao tek u 13. minuti.

Jadranu međutim najbitniji posao na turniru slijedi u četvrtak kada su na rasporedu čak dva kola (!?). Prvo već u 9 sati sraz 2. kola protiv bukureštanske Steaue što bi Splićani trebali najvjerojatnije bez problema proći, ali onda je na rasporedu poslijepodne već i 3. kolo. Jadran će morati u bazen već u 15.00 sati, dakle ni pet sati nakon prve utakmice, podrazumijeva se bez ikakvog pravog razdoblja za odmor i ručak, a suparnik je najteži u skupini, talijanska Ortigia.

Domaćin turnira si je baš "zgodno" namjestio raspored turnira jer će Ortigia u 2. kolu, dakle prijepodne biti slobodna, pa potom odmorna krenuti u sraz protiv izmorenog Jadrana. U utakmicu za koju se unaprijed znalo kako će vjerojatno odlučivati o pobjedniku skupine A1. Baš jako "slučajan" ždrijeb koji je eto, slijedom okolnosti išao na ruku organizatoru turnira.

U prvoj utakmici 1. kola ove skupine, Ortigia je svladala Steauu 9:3.

Linker
26. travanj 2024 16:54