TOM DUBRAVEC Cropix
NOVO SLAVLJE

Jadran u velikom stilu prokrstario Beogradom: Nakon što su torpedirali Novi Beograd, ugasili i Crvenu zvezdu

Još jedan trijumf hrvatskog prvaka na beogradskom turniru za prvaka Premier lige
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. ožujak 2024. 19:44

CRVENA ZVEZDA - JADRAN 7:10 (3:4, 0:2, 0:2, 4:2)

BEOGRAD - Plivalište Novog Beograda. Suci: Stavridis (Grčka) i Mišković (Crna Gora). Opunomoćenik: Rajević (Crna Gora).

CRVENA ZVEZDA: Mišović (6 obrana), Bursać 2, Danković, Marković, Subotić 1, Vasić 1, Gogov, Basara, Vukičević 1, Seman, Milojević 1, Radović 1, Ivanović, Popović. TRENER: Aleksandar Filipović.

JADRAN: Čelar, Radan 1, Marinić Kragić 3 (1-1), Biljaka 1, Butić 1, Pejković, Pavlović, Harkov 2, Berehulak, Vrlić 1, Fatović 1, Dužević, Marcelić (15 obrana), Janković. TRENER: Jure Marelja.

PETERCI: C. zvezda -, Jadran 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: C. zvezda 10, Jadran 10.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: C. zvezda 1-10 (10%), Jadran 4-9 (44%)


U velikom je stilu Jadran "prokrstario" Beogradom. U dvije utakmice, dvije pobjede i to protiv dva najbolja srpska kluba. Tek toliko, da se zna tko je prvak Hrvatske. U četvrtak je torpediran Novi Beograd, tamošnji najbolji klub i europski doprvak (14:12), a dan kasnije i srpski doprvak, Crvena zvezda. S tim da je Zvezda jako efektno "ugašena". Punih 19 i pokoju sekundi Beograđani nisu postigli pogodak. Od gola za 3:4 malo više od minutu do kraja prve četvrtine, Beograđani su postili golova glede. I tako sve do zadnje četvrtine odnosno do njihovog 4. gola, a taj su uspjeli nekako postići točno na isteku druge minute zadnje četvrtine. To je bio gol za tada smanjenje vodstva jadranaša na 9:4.

Kad se sve to sažme, onda tek malo kuriozitetno djeluje da je Zvezda jednom čak i povela!? Da, bilo je to za 1:0 u prvoj minuti. I to je bilo to od beogradskog sastava za ovaj susret. Nakon tog vodstva Crvene zvezde slijedila je brzinska kanonada jadranaša po suparničkom golu. U manje od 4 minute 4 gola - Marinić Kragić dvaput i po jednom Butić i Harkov za 4:1. Bila je tek sredina prve četvrtine, a utakmica je već imala jasnu naznaku kako bi moglo završiti ili u čiju korist. Sljedeće dvije četvrtine su to i dokazale.

Beogradski sastav bez ijednog gola, a Jadran ih je pridodao 4 za vodstvo

8:3 uoči zadnjih osam minuta. Kako ne bi bilo nedoumica, odmah početkom zadnje dionice, kapetan jadranaša Jerko Marinić Kragić je postigao i svoj u tom trenutku treći gol za 9:4. No, bilo bi pogrešno spominjati samo strijelce i hvaliti napadače jer u pobjedi Jadrana značajnu je rolu odigrao i vratar Ivan Marcelić s prikupljenih 15 obrana.

Ovime još nije ni približno okončano borba za trofej pobjednika Premier lige jer se za dva tjedna u Splitu ima za odigrati i još jedan turnir pet najbojih momčadi iz vrha - Jadran Split, Jug AO, Novi Beograd, Jadran (HN) i Crvena zvezda.

Linker
27. travanj 2024 09:40