Foto: Ante Cizmic / CROPIX
POVRATAK U VODU

JADRANAŠI PRVI USKOČILI U BAZEN, ZA NJIMA I JUGAŠI, PUNE SE BAZENI U ŠIBENIKU I ZAGREBU 'Treba malo vremena da se voda zagrije, ali brzo ćemo i mi'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. travanj 2020. 18:06

Prvi iz svijeta vaterpola koji su iskoristili pogodnost treninga u svom “prirodnom radnom okružju”, dakle bazenu, bili su jadranaši.

- Ha, a znaju tko se u Splitu najranije budi - u šali će jučer Mile Smodlaka, trener Jadrana.

- Podijelili smo momčad u tri skupine po četvorica, a četvrta će se skupina odmarati, imati slobodno. Tako ćemo onda samo rotirati. Prvi je trening bio u 8 ujutro, ostala dva su poslijepodnevna. Na jednom je treningu jedan trener, a na druga dva drugi, ali ćemo se i mi treneri mijenjati, pa će onaj koji jedan dan ima dva treninga sljedeći imati jedan.

Radila se i papirologija

Sve se to zasad doimlje poprilično dobro organizirano. Uostalom, kad su sportaši u pitanju, nije trebalo ni sumnjati. Stega je jedan od temeljnih postulata u svakom sportu, a organizacija rada je nužnost za postizanje cilja, dolazak do uspjeha.

Nešto malo kasnije su jučer treninge započeli i prvaci države, vaterpolisti Juga AO. Prvi trening nakon stanke bio je jučer u Gružu u 14 sati. Podrazumijeva se rad po skupinama, sve unaprijed odrađeno.

- Ono što smo morali obaviti prije početka treninga su sva dokumentacija, malo papirologije, odobrenja, precizno napisana pravila. I da, silno je zanimanje novinara za prvi trening. Nikada toliko kao sada - iz Dubrovnika će nam trener jugaša Vjekoslav Kobešćak.

U Šibeniku početak planiraju...

- Za koji dan. Naime, naš je bazen bio ispražnjen, i to je razlika, ali znam da su ga počeli puniti. Treba malo vremena da se napuni pa voda zagrije, ali brzo ćemo i mi - izvijestio nas je Joško Kreković, trener Sunčanih.

Mladostaši, branitelji naslova pobjednika Regionalne lige iz prošle sezone te osvajači nacionalnog kupa, u vodu će, po svemu sudeći, zadnji, odnosno sljedećeg ponedjeljka.

- U Zagrebu je bazen ispražnjen, njega će sada početi puniti i zato smo mi već donijeli odluku da s treninzima počnemo u ponedjeljak 4. svibnja - kaže Zoran Bajić, trener vaterpolista Mladosti, pa dodaje:

- Imamo trojicu igrača koji su izvan Zagreba, ali u Hrvatskoj. Pokušat ćemo za Radua i Vrlića, koji su u Rijeci, i Kunca u Splitu organizirati treninge ondje, da ne moraju dolaziti u Zagreb, a i ne znam pouzdano je li to još i moguće.

Radovi na Kantridi

Zasad se još ne trenira ni na Kantridi.

- Na našem su bazenu još u tijeku manju radovi, ali ovaj tjedan, za koji dan, i mi počinjemo s radom - jučer će iz Rijeke Igor Hinić, trener Primorja EB.

Inače, kako doznajemo iz kontakata s kolegama u Mađarskoj, Grčkoj, Italiji, Španjolskoj, Njemačkoj, Belgiji, Rusiji, Crnoj Gori i Srbiji, hrvatski su vaterpolisti zasad rekorderi. Oni su naime prvi započeli s treninzima.

Doduše, valja navesti i bitan razlog tomu. Epidemiološka slika u Hrvatskoj neusporedivo je bolja nego u svim navedenim državama.

Linker
04. svibanj 2024 14:15