Aleksandar Ivović

 NENAD DUGI/CROPIX Cropix
OPROŠTAJ OD REPREZENTACIJE

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta i najbolji igrač velikog rivala Hrvatske objavio kraj!

Ivović još uvijek igra, štoviše kapetan je Pro Recca kod trenera Sandra Sukna.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. travanj 2022. 16:36

Koji dan uoči starta europskog turnira Svjetske vaterpolske lige u Podgorici (28. - 30. travnja), domaća je reprezentacija, momčad Crne Gore ostala bez iznimno važne karike. Ne samo za ovaj turnir, nego i općenito. Daleko najbolji crnogorski reprezentativac, vođa te momčadi, Aleksandar Ivović objavio je kraj reprezentativne karijere. Stupa na snagu odmah, dakle kao što zapisasmo, u Podgorici ga nema. Barem ne u vodi.

Načelno, nije pretjerano iznenađenje ovakva Ivovićeva odluka. Ne kada imate 36 ljeta, a uz to početkom ove godine crnogorski izbornik Vladimir Gojković, koji je inače kum Aleksandra Ivovića rekao je da Ivovića neće zvati za Svjetsku ligu, pa ni za SP u Mađarskoj, ali je bila otvorena opcija EP u Splitu koncem kolovoza.

"Nisam više spreman stopostotno odraditi još cijeli jedan olimpijski ciklus. Imam 36 godina, nemam 26, zato i nije čudno što sam se odlučio na oproštaj od reprezentacije. Prošle godine mi je prvi put bilo teško otići na pripreme reprezentacije. Bio sam s Pro Reccom osvojio Ligu prvaka 7. lipnja, a tri dana kasnije sam bio već na pripremama reprezentacije. Iskreno, uhvatio sam sebe kako gledam na sat kada će trening završiti. To mi se nije svidjelo jer ranije to nikada nisam radio i to mi je bio signal "- vrlo je plastično i iskreno odluku obrazložio Ivović u intervju za podgorički dnevnik "Pobjeda".

Podsjetimo, Aleksandar Ivović još uvijek igra, štoviše kapetan je Pro Recca kod trenera Sandra Sukna. Prije 9 godina (2012./13.) igrao je u dubrovačkom Jugu, bio ondje najbolji igrač i strijelac, te ga i danas drže za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg stranca u tom klubu. S reprezentacijom Crne Gore, Aleksandar Ivović je osvojio zlato na EP u Malagi 2008. i srebro na EP u Eindhovenu 2012., bio j i svjetski doprvak (Barcelona 2013.), a ima u Svjetskoj ligi ima zlato (Podgorica 2009.) i srebro (Niš 2010.).

Linker
25. travanj 2024 14:59