Andrija Bašić s djevojkom

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
TA DIVNA SPLITSKA NOĆ

‘Jedan od najvećih uspjeha u životu! Finale? Ovo je šansa koju ne smijemo propustiti, idemo po zlato‘

Junak utakmice i kapetan jednoglasni: Pobjeda za povijest, nikad bolja atmosfera, hvala Splite!
Piše: HinaObjavljeno: 08. rujan 2022. 22:24

Ovo je prilika koju ne smijemo propustiti i sada nakon svega jako želimo zlato, rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon pobjede nad Italijom i plasmana u finale Europskog prvenstva u Splitu.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva u Splitu nakon što je u punoj Spaladium Areni svladala Italiju sa 11-10 (3-2, 3-3, 3-3, 2-2) u polufinalu. Hrvatska je u četvrtom kontinentalnom finalu i ima osigurano petu medalju s europskih prvenstava.

image

Slavlje našeg izbornika

BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

"Čestitam mojim momcima, ovo je velika, velika pobjeda. Ovo je, iskreno, u ovim okolnostima, jedan od najdražih uspjeha u mom životu, ali nemam vremena za slavlje, to sad moram zaboraviti jer želimo uzeti zlato. Stvoriili smo jedan tim, jednu odličnu repezentaciju, momke koje ginu jedan za drugoga i za domovinu", počeo je emotivno izbornik, koji je potom opisao dramu s Talijanima.

"Ništa drugo nismo ni očekivali nego dramu. Očekivali smo i toliki broj isključenja jer Italija tako igra. Ponijeli smo se muški, othrvali, ušli u fajt s njma, nošeni ovom sjajnom publikom. Imali smo krizu u trećo četvrtini kada smo primili dva gola iz daljine, no sve smo to prebrodili. Nismo pali i stigla je velika pobjeda".

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Hrvatska će u finalu u subotu igrati s Mađarskom, koja je pobijedila favoriziranu Španjolsku.

"Bit će to teško i izjednačeno finale. Mađarska je također redizajnirala reprezentaciju, no opet imaju sjajnu generaciju sa četvoricu-petoricu odličnih igrača. Ipak, ovo je prilika koju ne smijemo propustiti, idemo po zlato".

Junak utakmice kod Barakuda bio je vratar Marko Bijač s 14 obrana.

"Ovo je bila utakmica za povijest. Hvala Splitu, uživamo u svakoj sekundi ovdje, u bazenu i izvan bazena. Talijani su iskoristili i kaznili svaku našu pogrešku, ali smo zadržali koncentraciju, Učinit ćemo sve da uzmemo zlato, od sutra razmišljamo samo o Mađarima", kazao je Dubrovčanin.

Kapetan Ivan Krapić izjavio je kako nikad nije igrao vaterpolo u boljem ozračju i pred toliko najvijača.

"Fantastična utakmica u ovako stvarno neviđenom dekoru. Kontrolirali smo odlično utakmicu i njihove kontre i njihovog najboljeg igrača Di Fulvija. Igrali smo baš kako smo se dogovorili. Nećemo se sada zadovoljiti finalom, idemo osvojiti to zlato. Neće biti lako, ali ovo je naša kuća i naš bazen", kazao je Krapić.

Izjave hrvatskih igrača (pišu Dean Bauer i Eugen Tonković)

Konstantin Harkov:

- Zbog ovog sam došao. Igrati finala, osvajati medalje. Odlična utakmica, sjajna atmosfera. Peterac? Naravno, bio sam nervozan. Hvala Bogu da sam pogodio. Znam ja vratara Nicosiju, ali i on mene. Ovaj put sam ja pogodio, odnosno bio bolji.

Andrija Bašić:

- Zahvala suigračima i ovim prekrasnim ljudima na atmosferi koja je bila... Sada smo svi bili baš odlični. Tvrda utakmica kao što smo i očekivali. Puno isključenja, nervoze više s njihove strane i onda opet Marko Bijač. Presudio je opet.

Marko Žuvela:

- Držali smo se dogovora, plana i kada smo takvi... Onda moženo dobiti sve. Možemo i Mađare. Za Italiju smo se dogovorili samo biti strpljivi, jako strpljivi. Nećemo zabiti iz jednog napada 10 golova. Držali smo se do kraja. Čestitao bih Talijanima na odličnoj borbi. Primali smo možda olako neke golove, ali nismo padali, držali smo se skupa i to je to. Stisnuli smo redove. Na kraju, obranili smo i posljednjeg igrača manje.

Rino Burić:

- Glava je previše vruća. Hvala ovoj najboljoj publici na svijetu i dodite nas podržati i u finalu, gdje se nadamo zlatu.

Marko Bijač:

- Iznimno teška utakmica u kojoj je bilo borbe za svaku loptu, za svaki blok, za svaki dio bazena. Baš iznimno teško. Poveli smo u par navrata dva gola razlike, a oni bi izjednačavali. Pokazali su time koliko su sjajna momčad. Na kraju smo ostali mirniji, staloženiji u ključnim trenucima.

Jerko Marinić Kragić:

- Prije početka prvenstva je bilo možda i malo sumnje u nas, pitanja možemo li do četvrtfinala, a evo nas u finalu. Uz veliku smjenu generacija pokazali smo da smo jedna jako ozbiljna momčad.

Franko Lazić:

- Očekivano teška i napeta utakmica, pogotovo pred ovom vrhunskom atmosferom koju nitko od nas nije nikad doživio. Treba to sada zaboraviti, okrenuti se finalu i uzeti najsjajniju medalju. U nekim trenucima uvukla se nervoza, ali smo se uspjeli smiriti i na kraju pobijediti.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Linker
24. travanj 2024 17:32