DAVOR ZUNIC/CROPIX
Prva ‘žrtva‘

Jedna reprezentacija već diskvalificirana s predolimpijskog turnira! Pravila su stroga i nema milosti

Sve reprezentacije u kojoj se utvrde najmanje 3 zaražene osobe, gube pravo sudjelovanja
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. veljača 2021. 13:43

Turnir nije ni počeo, a broj sudionika predolimpijskog vaterpolskog turnira u Rotterdamu je već spao s 12 na 11. Naime, nekoliko sati uoči početka turnira i prve utakmice jedna je izabrana vrsta "izbačena" ili diskvalificirana s turnira. Riječ je o momčadi Turske.

Kako je službeno priopćeno iz FINA (Međunarodne organizacije vodenih sportova), zbog "...većeg broja na Covid-19 pozitivnih igrača, turska se reprezentacija diskvalificira s natjecanja...".

Pravila su znana i vrlo stroga, sa sportskog gledišta nimalo korektna, no postavljena su prije nekoliko još mjeseci. Sve reprezentacije u kojoj se utvrde najmanje 3 zaražene osobe (sportaš ili član stručnog stožera), automatski se diskvalificira s natjecanja, te time i teorijski gube mogućnost uopće se nadmetati za OI u Tokiju.

Turska je trebala igrati u A skupini, a njezina diskvalifikacija ne mijenja raspored i satnicu turnira. Sada će samo svaka momčad koja je trebala igrati s Turskom imati slobodan dan. Ostaje samo nada da će ovakvo što i stati s reprezentacijom Turske.

Linker
03. svibanj 2024 01:06