Vjeko Kobešćak s igračima Juga

 JAKOV PRKIC Cropix
TRIJUMF DUBROVČANA

Jug nakon peteraca slavio u velikom derbiju, Dubrovčani na Poljudu zasluženo stigli do velike pobjede

Peterostruki strijelac Burić je u zadnjoj četvrtini doslovno odigrao simultanku protiv svog bivšeg kluba
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. studeni 2023. 22:36

JADRAN - JUG ADRIATIC OSIGURANJE 12:14 (2:2, 2:4, 3:1, 4:4 - 1:3 peterci)

SPLIT - Plivalište Poljud. Suci: Štampalija i Copić (obojica iz Šibenika). Opunomoćenici: Bebić (Split) i L. Vuletić (Dubrovnik).

JADRAN: Anić (5+1 obrana), Čagalj 1, Marinić Kragić, Biljaka 1, Z. Butić, Pejković, Bukić 3, Harkov, Đ. Radović 3 (1-1), Vrlić, Fatović 3, Dužević, Marcelić, Radan. TRENER: Jure Marelja.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), Prkoča, Djerkovic 1, Lazić 1, Joković (0-1), Vukojević, Daube, Cabanas 2, Kržić, Burić 5 (1-1), Grgurević, Žuvela 1, Jurišić, Mozara 1. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Jadran 1-1, Jug Adriatic osiguranje 1-2.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 17, Jug Adriatic osiguranje 17. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Harkov (27), Čagalj (28), Z. Butić (29). CRVENI KARTON: Lazić (23).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-16 (25%), Jug Adriatic osiguranje 5-15 (33%).

RASPUCAVANJE PETERACA: Marinić Kragić - vratnica; 11:12 Žuvela; 12:12 Đ. Radović; 12:13 Joković; Fatović - greda; 12:14 Burić; Bukić - Popadić brani.

Ove sezone su jugaši petercima izgubili utakmicu Lige prvaka u Ateni protiv Olympiacosa, pa onda i u Zagrebu u Premier ligi od Mladosti. Pa sad, negdje ih je trebalo krenuti, negdje su trebali "skinuti" i to "prokletstvo". Učinili su to u četvrtak navečer, ali ondje gdje im je to vjerojatno i najslađe. U domu aktualnog prvaka države, u Splitu i kontra Jadrana.

U sjajnoj utakmici, hrvatskom, ali i općenito derbiju Premier lige, susretu 2. kola nadmetanja za poredak od 1. do 3. mjesta u skupini Zapad, Jug Adriatic osiguranje je minimalno, petercima, ali u konačnici ipak i zasluženo slavilo protiv Jadrana. Zasluženo stoga što su vodili daleko većim dijelom utakmice (iako, jasno da to nije neko vrhunaravno pravilo kojim bi se trebala mjeriti nečija kvaliteta). Zasluženo zato jer su imali ipak malo više raspoloženih pojedinaca, a tu prije svega mislimo na vratara Popadića i peterostrukog strijelca Burića koji je u zadnjoj četvrtini doslovno odigrao simultanku protiv svog bivšeg kluba. Sva četiri gola Juga AO, sva 4 su njegovo djelo! Da, zakazao je, golovima iščezao u splitskim redovima njihov inače najbolji strijelac. Rijetke su utakmice u kojima Jerko Marinić Kragić ne postigne baš niti jedan pogodak. Takva je bila baš ova.

image

Luka Bukić (Jadran)

JAKOV PRKIC Cropix

Jadran je prvi poveo, Loren Fatović, minuta druga. No, znadete li koliko su morali čekati do sljedećeg vodstva? To sljedeće je bilo tek u uvodnim minutama četvrte četvrtine. Gospari su odmah nakon Fatovićevog gola poravnali, pa izjednačili (1:2) i načelno od tog trenutka su Dubrovčani bili ti koji su diktirali igru. U drugoj četvrtini su gosti imali triput po dva gola prednosti (4:2, 5:3 i 6:4). Spektakularan je bio pogodak Marka Žuvele sa zvukom sirene na koncu te dionice, ali s polovice bazena!? Gol za 6:4 Jadrana. Bilježimo iz ove četvrtine i rijedak slučaj. Joković nije pogodio iz peterca. Obranio je naime, čak s dvije ruke vratar Mate Anić.

U trećoj četvrtini su gosti nastavili održavati prednost od 2 gola, ali su ostali bez Franka Lazića (crveni karton), nakratko samo i bez Matiasa Biljake (jači udarac u lice). S dva gola crnogorskog ljevaka Đure Radovića, Jadran je uspio poravnati na 7:7 uoči zadnjih osam minuta.

image

Maro Joković (Jug)

JAKOV PRKIC Cropix

U zadnju je četvrtinu Jadran ušao sjajno, Bukić i opet Radović (iz peterca) su odveli Jadran do prednosti 9:7. Četi uzastopna gola Splićana. Činilo se da je Jug AO "potonuo" ili barem klonuo, ali pogrešno. Jedan čovjek nije. Bivši jadranaš, Rino Burić je u zadnjoj četvrtini sam pobijedio Jadran. Prvo je dao dva gola za poravnanje (9:9), da bi potom na svako vodstvo Jadrana, Rino odgovorio na svoj način - golom, dakako. Na koncu, 11:11, ali to je rezultat nakon 32 minute. Budući da neodlučenog više nema, slijedilo je raspucavanje peteraca, a tu su jadranaši bili puno slabiji - Marinić Kragić i Fatović u okvir gola, a Bukićev je šut obranio Popadić.

Tablice omogućuje Sofascore
Linker
27. travanj 2024 04:59