TONCI PLAZIBAT Cropix
Premier liga

Jug ponovno pobijedio Splićane, ali ovakva igra neće biti dovoljna za slavlje protiv Dinama u Ligi prvaka

Mornar, na povratku iz Crne Gore i Jug Adriatic osiguranje uoči puta u Gruziju, dogovorili su u Gružu susret prije subotnjeg ručka
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 14. listopad 2023. 15:33

JUG ADRIATIC OSIGURANJE - MORNAR 13:9 (6:0, 1:1, 5:5, 1:3)

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Suci: Kuzmanić (Split) i Ljubić (Dubrovnik). Opunomoćenik: Mladinić (Split).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (5 obrana), Zvono 1, Pavlić, Lazić 2, Joković 1, Vukojević 1, Daube 4 (1-1), Cabanas, Prkoča, Burić, Grgurević, Žuvela 3, Jurišić (2 obrane), Bjelopera 1. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

MORNAR: Kotrdić (9 obrana), Dragošević, Hrvatić 1, Stojanac 1, Omrčen 2 (1-1), Uvodić, Bušelić 2 (1-1), Buzdovačić 2, Čumbelić 1, Ćurković, Prezzi, Gudurić, Vukašin, Dodoja. TRENER: Boris Pavlović.

PETERCI: Jug Adriatic osiguranje 1-1, Mornar 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Jug Adriatic osiguranje 8, Mornar 13. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Omrčen (29)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug Adriatic osiguranje 7-12 (58%), Mornar 1-6 (17%).



Mornar, na povratku iz Crne Gore i Jug Adriatic osiguranje uoči puta u Gruziju, dogovorili su u Gružu susret prije subotnjeg ručka. Kako je Jug AO odigrao prvih osam minuta izgledalo je da će to biti potop mladih mornarevaca (6:0). Kako su u prvoj četvrtini jugaši, zabijali tako su u drugoj griješili. Bolji su bili i gosti pa su se za srčanost nagradili pogotkom pet sekundi prije kraja poluvremena kada je Ferdinanand Bušeljić pogodio s lijeva za 7:1. Opet te posljednje Jugove sekunde. Popadić je odradio svoje (7 obrana) i u poluvremenu ga je zamijenio Jurišić.

Opet velike oscilacije u Jugovoj igri koje je četa Borisa Pavlovića znala iskoristi i i treći dio odigrati dobro i efikasno. Jug je u ovih osam minuta primio pet pogodaka, a to je ipak previse od momčadi kalibra Mornara. Ništa bolje nije bilo ni u posljednjoj četvrtini u kojoj je kao i tijekom čitavog susreta dobar bio vratar gostiju Marin Kordić. Vidjeli smo i dobre napadačke akcije centra Buzdovačića. Ovakva Jugova igra neće biti dovoljna za slavlje u Ligi prvaka u utorak u Tbilisiju protiv Dinama.

Poredak: Jadran (HN) 12 (4), Jadran Split 12 (4), Jug Adriatic osiguranje 10 (5), Primorje EB 6 (5), Mladost 5 (4), Solaris 3 (5), Mornar 0 (5).

Linker
27. travanj 2024 08:48