TONCI PLAZIBAT Cropix
PREMIER LIGA

Jugaši lako preko Kotorana, sve je praktički bilo odlučeno već za šest minuta igre, Solaris pao na Poljudu

Elegantno, dakle vrlo lagano i uvjerljivo Jug AO došao do prvih ovosezonskih bodova Premier ligi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. listopad 2022. 20:51

JUG AO - PRIMORAC 17:7 (6:1, 4:2, 2:3, 5:1)

HERCEG NOVI - Plivalište u Škveru. Suci: Putniković i Stanojević. Opunomoćenik: Šukić (svi iz Srbije)

JUG AO: Popadić (8 obrana), Burđelez, Fatović 2, Prkoča, Joković 1, I. Vukojević 2 (1-1), Biljaka 1, Lazić 2, Kržić, Kakaris 4, Grgurević 1, Žuvela 3, Jurišić (1 obrana), Mozara 1. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PRIMORAC: Kralj (5 obrana), Drašković 2, Crepulja, Gopčević 1, Mašić, Vujošević, Paunović, Gardašević 3, Stanojević, Šekarić, Milić 1, Kosić, Išljamović (3 obrane), Mršić. TRENER: Ranko Perović.

PETERCI: Jug AO 1-1, Primorac -.

OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 10, Primorac 11.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug AO 6-10 (60%), Primorac 2-10 (20%)


U 1. kolu protiv Kotorana, sve okončano u prvih osam minuta. U biti, i malo manje. U 6. minuti je bilo 6:0 za jugaše.

Dva gola iz pozicijske igre (Kakaris i Joković), dva s igračem više (Lazić i Biljaka, kojima su to i prvi golovi za dubrovačku momčad nakon ljetošnjeg dolaska i Mladosti), te dva gola iz protunapada (Žuvela i Kakaris). Točni tim slijedom. A kada vam centar, u ovom slučaju Kakaris postigne pogodak iz protunapada, onda svatko tko imalo poznaje vaterpolo shvaća da je suparnička momčad bila najblaže rečeno nedorasla.

Za momčad hrvatskog prvaka prve je minute u nekom službenom susretu natjecateljskog tipa ubilježio i mladi Mauro Prkoča. Očito još jedan izdanak škole iz Gruža.

Jugaši će u petak odigrati utakmicu 2. kola turnira u Herceg Novom protiv puno jačeg suparnika, Jadrana iz Herceg Novog. Doduše, i tada očekujemo pobjedu hrvatskog prvaka.

‘Sunčanima‘ se zamračilo na Poljudu

SOLARIS - MORNAR BS 8:9 (2:4, 3:1, 2:2, 1:2)

SPLIT - Plivalište Poljud. Suci: Blašković (Dubrovnik) i Matijević (Zagreb). Opunomoćenik: Vuletić (Dubrovnik).

SOLARIS: M. Šparada, Jakovčević, Erak, Rak 1, Čondić Kadmenović, D. Butić 1, Kreković 1, Radan, J. Penava 2 (0-1), Sirovec, N. Burburan 1 (1-1), T. Šparada 2, L. Štrkalj, Brajković. TRENER: Jure Marelja

MORNAR BS: Kordić, Uvodić, Hrvatić 2, L. Penava, Čurković, Buzdovačić, Bušelić 1, D. Akrap 4 (2-2), Čumbelić 1, Božan, Gudurić 1, Knežević, Pavić, Kovačević. TRENER: Boris Pavlović.

PETERCI: Solaris 1-2, Mornar BS 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Solaris 11, Mornar BS 8. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Hrvatić (25).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Solaris 2-6 (33%), Mornar BS 3-8 (38%).


Vrlo zanimljiva i neizvjesna utakmica u poljudskom bazenu u 1. kolu splitskog turnira Premier lige. Ova izjednačenost možda čak i ne čudi, budući da su sastavi u kvalitativnom pogledu dosta izjednačeni. Takvo je stanje barem sada, na početku sezone, a što potvrđuje i konačan rezultat.

U regionalnom sučeljavanju dva hrvatska prvoligaša, u Splitu su slavili mornarevci koji su solidno iznenadili u otvaranjem u kojem su poveli lagano i brzo 4:1 nakon samo pet i pol minuta igre. Solaris je uspio poravnati do sredine druge četvrtine (4:4 - D. Burić i Toni Šparada), te je ta uspostava rezultatske ravnoteže ostala do konca ove četvrtine. U prvom napadu treće dionice, Jerko Penava je prvi put doveo Solaris u vodstvo (6:5).

Brzo je Mornar BS preokrenuo na 7:6 u svoju korist, no u zadnjih osam minuta se ušlo s rezultatom 7:7. Riječko ljetošnje pojačanja Šibenčana, Noa Burburan je doveo Solaris i u drugu prednost (8:7), što se pokazalo i zadnjim vodstvom momčadi trenera Marelje. Do kraja više nisu postigli niti jedan, a primili su dva, od toga je posljednji bio Duje Akrapa iz peterca, dvije i pol minute do kraja. Dovoljno za moguće izjednačenje, ali se pokazalo dostatnim za pobjedu mornarevaca.

U petak, u 2. kolu ove skupine, Šibenčani će igrati protiv druge splitske momčadi, ujedno naglašenog favorita, Jadrana (20.00 sati).

Linker
04. svibanj 2024 15:22