TONCI PLAZIBAT Cropix
VATERPOLO

Jugaši su za Crvenu zvezdu brzi gliser, Dubrovčani nadomak Final Foura Eurokupa

Jugaši nadomak Final Foura
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 09. travanj 2024. 21:47

JUG ADRIATIC OSIGURANJE - CRVENA ZVEZDA 15: 9 (5:1, 5:3, 1:2, 4:3)

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Gledatelja 600. Suci: Koryzna (Poljska) i Severo (Italija). Opunomoćenik: Kozonpoli (Grčka).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (8+1 obrana), Prkoča, Djerkovic 1, Merčep, Joković 3 (1-1), Mozara 2, Daube 1, Cabanas 3, Kržić, Burić 2, Grgurević, Žuvela 3, Brzica. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

CRVENA ZVEZDA: Mišović (7 obrana), Bursać 2, Danković, Marković, Subotić 1, Vasić 1, Gogov (0-1), Basara 2, Vukičević 2, Seman, Milojević, Radović 2, Ivanović. TRENER: Aleksandar Filipović.

PETERCI: Jug Adriatic osiguranje 1-1, Crvena zvezda 0-1

OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 9, Crvena zvezda: 17. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Milojević (14), Radović (16). ISKLJUČENJE BEZ PRAVA ZAMJENE: Vasić (19)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug Adriatic osiguranje 9-15 (60%), Crvena zvezda 4-9 (44%).


Dubrovčani su bili favoriti u prvom susretu četvrtfinala Eurokupa i tu ulogu su opravdali. U Beograd će otputovati sa šest pogodaka prednosti i čudo bi se trebalo dogoditi da se ne plasiraju u polufinale odnosno na Final Four. U domaćem sastavu nije bilo suspendiranog Lazića (isključen u Budimpešti protiv Vasasa), a u zapisniku je bio treći vratar, Brzica. Nije nam bilo drago vidjeti kapetana momčadi, vratara Tonija Popadića s velikim steznikom na koljenu desne noge.

Nije moglo bolje početi, prvi napad (25 sekunda) i gol Burića s vanjske pozicije s 8 metara. Drugi napad i 2:0, asistent Joković, strijelac s druge vratnice, lijevom rukom Kanađanin Djerkovic. Sredinom prve četvrtine brza Jugova tranzicija, na lijevoj strani ostao je sam Cabanas i 3:0. Opet sve isto samo što sada za 4:0 pogađa Toni Mozara. Crvena zvezda je zatražila minutu odmora. Brzi prelazak iz obrane u napad, dobro odrađena kolektivna kontra i Mozara pogađa već za 5:0. Gost Radović na ulasku u posljednju minute prve četvrtine pogađa s igračem više za 5:1. Čista petica za odigrano u prvih osam minuta.

Prvi napad u drugoj četvrtini i Žuvela iz prekršaja sa šest metara probija Mišovića koji još do tada nije upisao obranu. Za 7:1 s desnog vanjskog pogodio je Cabanas. Gosti se nisu snašli, a već su bili u teškom minusu. Vukičević je s dva metra smanjio na 7:2, ali brzo je pogodio za domaćina. Maro Joković za 8:2, s dvojicom igrača više. Peterca kojeg je na dva metra zaradio centar Djerkovic realizirao je Maro Joković za 9:2. Ne pogađaju samo naši, za 9:3 s desne strane pogodio je Vasić. Dva pogotka vezali su gosti (Radović) da bi iz drugog pokušaja kontru realizirao Cababas.

U poluvremenu je bilo velikih, ali igrom zasluženih 10:4. Ogromna je bila plivačka dominacija jugaša. Domaćin je za šlepera s Dunava, na što je nalikovala Zvezda, bio brzi gliser. Kada je Žuvela početkom treće pogodio za 11:4, gostujući igrač, Dušan Vasić to nije mogao otrpjeti, udario je Amerikanca Daubea i bio isključen bez prava zamjene sljedeće 4 minute. U te četiri minute, Jug AO nije postigao pogodak, a primio je dva. Daube je tek kasnije, s igračem više, iz mrtvog kuta s lijeve strane prekinuo "sušne" minute za 12:6. Daleko su ipak bile ove minute od onih Jugovih u prvom poluvremenu, nisu dovoljno dobro odgovorili na agresiju gostiju. No, Joković je najprisebniji pa ne dopušta da utakmica uđe u neizvjesnost, strijelac je sa svoje desne strane za 13:7. Peterac je imao i gost, skrivio ga je Grgurević, a vratar Toni Popadić iz svog lijevog gornjeg kuta izvlaći loptu. Do kraja su još pogađali - Žuvela za14:7, Burić za 15:7, a Basara i Vukičević su smanjili na konačnih 15:9. Jug AO je vrlo vjerojatno na Final Fouru Eurokupa.

Linker
04. svibanj 2024 01:30