Ivica Tucak
 WANG JINGQIANG/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Wang Jingqiang/Xinhua News/Profimedia
TUCAK JE ZADOVOLJAN

‘Kada vam opale trisku, ili ustuknete ili odigrate kao što smo mi danas! Iza nas je pakao...‘

‘Dogovor je bio suprotan od onog s Australijom, ha, ha‘, kroz smijeh je rekao Luka Lončar.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. srpanj 2021. 11:02

Nakon velike pobjede hrvatskih vaterpolista protiv Crne Gore (13:8) izjavu je dao izbornik Ivica Tucak. Vidno je zadovoljan ostvarenim nakon bolnog poraza od Australaca.

- Čestitam prije svega momcima na jednoj fenomenalnoj utakmici, na reakciji koja nije bila lagana. Iza nas su dva paklena dana jer smo došli na turnir s puno većim željama od onog što se dogodilo protiv Australije. To je u sportu tako, postoje loši i dobri dani, ali ono što me je kao trenera zanimalo, što sam zahtijevao, da pokažemo reakciju kao prava, vrhunska momčad. Za iskazati svu raskoš, znanje, a da je bilo teško je. No znate, kada vam netko da kako mi u Dalmaciji kažemo "trisku", šamar onda postoje različite reakcije. Netko će ustuknuti, uplašiti se ili pak evo ovo sada što smo odigrali.

Luka Lončar:

image
Marko Bijač i Luka Lončar
USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia

- Dogovor je bio suprotan od onog s Australijom! Ma ne, šalim se, ha, ha. Dogovor je bio ući daleko, daleko čvršće, agresivnije nego prethodnu utakmicu. Ovo je naš pravi ulazak u turnir. Pokazali smo da možemo, da nam je mjesto ovdje i zaslužena pobjeda. Čak nam je i gol-razlika sada, u nekim mogućim zapletima, na našoj strani. Zasad je dobro, ali idemo pobijediti i Srbiju.

Marko Bijač:

- Bili smo pod malim pritiskom, to se mora reći, nakon onakvog lošeg rezultata s Australcima. I loše igre. Dignuli smo se, mislim pokazali po tko zna koji put da imamo karakter. Nije bilo lagano jer Crna Gora je sjajna momčad, a imali smo u povijesti dosta problema s njima. Mislim da smo odigrali stvarno sjajnu utakmicu, dokazali koliko vrijedimo. Obrana je bila puno bolja nego u prijašnjoj utakmici, ali mislim da smo prvenstveno pronašli rješenja za crnogorsku obranu, dakle da smo u napadu bili moćni, opasni. Posebno zato jer je baš obrana Crne Gore njihova glavna snaga. Posebno mi se čini igrač više sjajnim, dobra realizacija. Opet, analizirat ćemo mi i ovu utakmicu jer bilo je pogrešaka svejedno. Možemo mi i još bolje! Okrećemo se sada prema Srbiji.

Linker
15. rujan 2024 12:43