Arhiva

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
STVAR NEISKUSTVA

Kolaps u zadnjih 10 minuta: Primorje izgubilo već dobivenu utakmicu Eurokupa u Šapcu

Nije smak svijeta, to je tek jedan poraz, ali ipak... ostaje žal za propuštenim
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. listopad 2023. 21:42

ŠABAC - PRIMORJE EB 10:8 (2:3, 2:3, 1:2, 5:0)

ŠABAC - Gradsko plivalište. Suci: Boudramis (Grčka) i Petronilli (Italija).

ŠABAC: Živojinović, Maras, Toholj 2, Repanović, Kopcev, Krug 1, Barać, Stanić, Mačić 1, Dragović 1, Stojanović 4 (1-1), Korać 1, Gavrilović. TRENER: Nemanja Ličanin.

PRIMORJE EB: M. Čubranić, L. Babić, Tomić, Tončinić, Brubnjak 3 (2-2), Da. Brguljan 3, N. Čubranić 1, K. Babić, G. Burburan, Te Riele 1, Crippa, Paparić, Jurić. TRENER: Igor Hinić.

PETERCI: Šabac 1-1, Primorje EB 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Šabac 13, Primorje EB 10. ŽUTI KARTON: trener Ličanin (26). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Maras (20), Repanović (20).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Šabac 3-9 (33%), Primorje EB 3-11 (27%).



Ovo je vjerojatno i stvar iskustva ili neiskustva. Riječani su imali "glavu Šapca" na pladnju. Vodili su do 22. minute cijelo vrijeme, diktirali tempo, igru, imali pod svojim nadzorom cijelu utakmicu. Potpuno su zaustavili napad domaćina, a "izludili" ih obranom s igračem manje. Pa ipak... izgubili su utamicu.

Još u 22. minuti ili malo manje od dvije minute prije kraja treće četvrtine, hrvatski je prvoligaš vodio čak 8:4 i igrao briljantno. Domaćinov igrač više je bio 1-7, a i taj jedini pogodak je u biti bio iznuđen peterac u napadu s igračem više. No, ono najbitnije - 8:4!

Doista smo mislili da se sprema riječko slavlje u Srbiji. Prevarili smo se. "Ugasili" su se primorjaši, 10 minuta nisu postigli ni pogotka, a primili ih čak 6 uzastopnih. Stao im je i igrač više, ali su zato primili 2 gola s igračem manje. Šteta. Točno je da je Šabac bio favorit, da je riječ o jačoj i nadasve iskusnijoj momčadi, ali potiho smo se ipak nadali poznajući agilnoj mlade riječke momčadi... Tim prije što se ukazala prilika. Nije smak svijeta, to je tek jedan poraz, ali ipak... ostaje žal za propuštenim.

Linker
04. svibanj 2024 04:29