Orange Pics Bv/Alamy/Profimedia
OBJAVIO MIROVINU

Kraj velike karijere, oprašta se Srbin koji je Hrvatskoj ugasio san: ‘Okrećem se drugim stvarima‘

Branislav Mitrović donio je odluku o kraju karijere nakon što ga je prekrižio izbornik Stevanović
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. svibanj 2024. 11:43

Legendarni srpski vaterpolski vratar Branislav Mitrović odlučio je s 39 otići u mirovinu. Odluku o završetku trofejne karijere donio je nakon što ga je izbornik Uroš Stevanović obavijestio kako na njega više ne računa te da neće biti pozvan u reprezentaciju za Olimpijske igre u Parizu.

- Meni je bio cilj da pokušam završiti karijeru zajedno s Olimpijskim igrama u Parizu i zato sam igrao sve do sada. Međutim, nakon što sam dobio informaciju od izbornika odlučio sam kako je to - to. Jednostavno završavam svoju igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima - rekao je Mitrović.

Odluku o završetku karijere Mitrović je kasnije potvrdio objavom na društvenim mrežama.

"Hvala svim klubovima koji su mi pružili priliku da igram za njih. Hvala prijateljima. Hvala mojim roditeljima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. I hvala mojoj obitelji bez koje sve ovo ne bi imalo smisla", napisao je.

Branislav Mitrović je u 241 reprezentativnoj utakmici osvojio sve što se moglo osvojiti. Dva puta je sa reprezentacijom Srbije uzeo zlato na Olimpijskim igrama, a u finalu Igara u Riju 2016. protiv Hrvatske imao je čak 12 obrana i zaustavio Barakude na korak do zlata koje su sanjali. Bio je prvak svijeta, četiri puta prvak Europe, osvojio je šest Svjetskih liga, Mediteranske igre, Univerzijadu...

Linker
06. svibanj 2024 11:43