Jug Adriatic - Apollon

 BOZO RADIC Cropix
EUROKUP

Lagana pobjeda Gospara: Jug paljbom ‘ugasio‘ Grke za 10-ak minuta, u trećoj četvrtini završno ‘šamaranje‘

U sljedećem kolu, 17. ovog mjeseca Dubrovčani će gostovati u Strasbourgu.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. listopad 2024. 20:57

JUG ADRIATIC OSIGURANJE - APOLLON SMYRNA 14:10 (4:1, 2:2, 6:2, 2:5)

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Suci: Fodor (Mađarska) i Sap (Nizozemska).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Prkoča, Djerkovic, Zvono, Joković 2, Pavlić, Mozara 1, Cabanas 2, Kržić 3, Burić 2, Herceg 3, Žuvela 1 (1-1), Jurišić. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

APOLLON SMYRNA: Galanalopoulos, Bogdanović 5 (1-1), Radović 1, Troulos 3, Diplaros, Kapotsis 1, Chondrokoukis, Foskolos, Gardikas, Rompopoulos, Solanakis, Limarakis. TRENER: Petar Radanović.

PETERCI: Jug Adriatic osiguranje 1-1, Apollon Smyrna 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Jug Adriatic osiguranje 11, Apollon Smyrna 11.

ŽUTI KARTON: trener Radanović (21). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Rompopoulos (23), Prkoča (31), Diplaros (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug Adriatic osiguranje 3-8 (38%), Apollon Smyrna 6-10 (60%).


Lagana i vrlo uvjerljiva pobjeda jugaša u 1. kolu A skupine Eurokupa. Doduše, budući da smo ove sezone već gledali grčkog predstavnika koji je u četvrtak boravio u Gružu, sastav Apollon Smyrne crnogorskog trenera Petra Radanovića, kada su nedavno igrali u Zagrebu u kvalifikacijama za ovo natjecanje, znali smo da Gospari ne bi smjeli imati nimalo problema.

Grci su jednostavno prosječna, čak i dosta slabašna momčad. Imaju jednog pojedinca, Srbina Bogdanovića koji je jako dobar strijelac što je pokazao u Dubrovniku, ali on je ipak samo jedan igrač. Pa, nek‘ taj i postigne 5 golova, sjajno za njegovu statistiku, ali momčadi neće to baš pomoći za izbjegavanje visokog poraza. Onako baš kako su to Dubrovčani riješili u Gružu. Bez problema.

Jedinstveni trenutak za povijest grčkog kluba zbio se u točno 19.01 sati. Tada je Apollon poveo u Dubrovniku, 1:0. Strijelac Marko Radović. I... to je bilo to od Grka. Slijedila jugaška "paljba" po suparničkom golu - Kržić, Cabanas 2, pa Herceg i Burić, te je početkom druge četvrtine već bilo 5:1. Do poluvremena su malo uspjeli smanjiti Grci (6:3), a onda je u trećoj četvrtini slijedilo završno "šamaranje". Od 6:3 do 12:5! Ili 6:2 za Dubrovčane samo u ovoj četvrtini. Sedam razlike uoči zadnjih osam minuta. Drugim riječima, ostalo je samo mirno promatrati utakmicu do kraja, bilježiti tko će i kada dati koji gol, ali jedno smo već znali. Jugaši su ubilježili prva tri boda u ovoj skupini. U drugoj utakmici ove skupine, Brescia je u svojem bazenu pobijedila Strasbourg 11:9.

U sljedećem kolu, 17. ovog mjeseca Dubrovčani će gostovati u Strasbourgu.

Linker
10. listopad 2024 21:12