Zsolt Varga

 Vladimir Dugandžić/Cropix
VAŽNA POBJEDA

Mađari isijavaju zadovoljstvom: ‘Pokazali smo više volje od Hrvata. Trebali smo ih još lakše pobijediti‘

"U većem dijelu utakmice prevladavala je naša volja, vidio sam dosta snage u obrani", rekao je izbornik
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. srpanj 2023. 08:23

Zsolt Varga, izbornik mađarske vrste, nakon značajne pobjede isijavao je zadovoljstvom, ali nije zaboravio niti lagano njihovo "zamračenje" u završnici utakmice, kada su od vodstva 11:7 došli na "samo" 11:10.

- U većem dijelu utakmice prevladavala je naša volja, vidio sam dosta snage u obrani, pogotovo u igračkom položaju, a to je dosta pomoglo i napadima. To što su se Hrvati vratili u zadnjim minutama bilo je zasluga činjenice da smo napravili nekoliko pogrešaka. Moramo u analizi vidjeti zašto nam neke stvari tada nisu funkcionirale - počeo je Varga.

Sve u svemu, naglasio je, "nema sumnje da smo bili bolji".

- Iz ove utakmice, iz svega se može crpiti dodatna snaga. To su ti možda i maleni trenuci koji su pomogli momčadi, jer iza svakog dobrog bloka, svakog posjeda lopte i svake sjajne asistencije stoji ogroman rad na terenu. To se zbraja u pobjedu od koje možete nastaviti graditi. Od sada, mi se očito već pripremamo za četvrtfinale - rekao je bivši centar Mladosti, sada mađarski izbornik.

Ljevak Marton Vamos proglašen je nakon susreta igračem utakmice u izboru Međunarodne organizacije vodenih sportova.

- Osjetilo se to u vodi, a možda su svi shvatili da smo puno, puno više od Hrvata željeli ovu pobjedu i mislim da je to presudilo u našu korist. Igrali smo vrlo koncentrirano, obrana je većinom funkcionirala odlično. Bilo je malo kolebanja na kraju četvrte četvrtine, ali riješit ćemo to da se ne ponovi. Od sada se orijentiramo na četvrtfinale. Čekam Amerikance, tim više što s njima imamo štošta riješiti - rekao je Vamos, a pritom misli na nedavni poraz od SAD u Los Angelesu, u utakmici za broncu u Svjetskom kupu u vrlo kontroverznim okolnostima.

To je ona famozna utakmica u kojoj su Mađari pobijedili, spremali se otići s bazena, ali je pregledom VAR-a odlučeno da se iznova odigraju ipak zadnje 3-4 minute. To je onda dovelo do peteraca i pobjede Amerikanaca.

Drugi ljevak kod Mađara, Gergo Zalanki, ujedno je bio najbolji strijelac susreta s tri pogotka.

- Igrali smo dobro gotovo cijelo vrijeme, trebali smo puno lakše pobijediti. Ja sam propustio neke prilike, a ono što se dogodilo u zadnjoj minuti, kako su se Hrvati vratili na jedan gol razlike... Nije to bilo toliko baš izrazito opasno i nije do igre.

Linker
02. svibanj 2024 10:39