DAMIR KRAJAC Cropix
NOVA POBJEDA

Minimalna pobjeda jugaša na Kantridi, u neizvjesnoj završnici uspjeli su sačuvati prednost i uzeti bodove

Dva dana nakon poraza petercima u Zagrebu, jugaši nisu htjeli priuštiti još šokova navijačima
Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. listopad 2023. 20:00

PRIMORJE EB - JUG ADRIATIC OSIGURANJE 11:12 (2:5, 4:3, 1:2, 4:2)

RIJEKA - Plivalište Zdravko Ćiro Kovačić. Suci: M. Matijević (Zagreb) i Bura (Šibenik). Opunomoćenik: Jambrović (Zagreb).

PRIMORJE EB: M. Čubranić, L. Babić. L. Kadivec 1, Tončinić, Brubnjak 1, Da. Brguljan 2, N. Čubranić 1, K. Babić 2, G. Burburan 1, Te Riele 3, Crippa, Paparić, Jurić, Tomić. TRENER: Igor Hinić.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Zvono, Djerković 2, Lazić 1, Joković 1, Vukojević, Daube 2, Cabanas 3, Kržić, Burić 2, Grgurević, Žuvela 1, Jurišić, Mozara. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.


Dva dana nakon poraza petercima u Zagrebu, jugaši nisu htjeli priuštiti još šokova svojim navijačima, iako malo je strepnje i opet bilo. Početak nije ukazivao na takvo što jer su nakon prve dionice gosti vodili 5:2 i manje-više kontrolirali zbivanja u bazenu.

No, već u drugoj četvrtini Riječani su se ne sam počeli vraćati, već i u potpunosti vratili u susret. U zadnjoj minuti poluvremena, Darko Brguljan je svojim pogotkom poravnao na 6:6, te je iznova zazvonilo lagano za uzbunu u gruškom taboru. Brzo je odgovorio dubrovački sastav koji je u zadnjih samo 25 sekundi četvrtine postigao dva gola (Lazić s igračem više, te Španjolac Cabanas iz protunapada). Dubrovčani su u trećoj dionici boli u jednom trenutku i udvostručili prednost (10:6), a četiri gola razlike bilježimo još i u zadnjoj četvrtini (11:7) za jugaše. No, Riječani ne odustaju, te s tri uzastopna gola dolaze na samo gol zaostatka (10:11), manje od tri minute do kraja. Amerikanac Hanes Daube je dvije minute prije kraja pogodio za vodstvo jugaša 12:10, ali opet uzvraća Primorje EB preko Jaše Kadivca smanjuje na 12:11 i podiže još malo razinu neizvjesnosti. Ovog puta, za razliku od gostovanja u Zagrebu u petak, Jug Adriatic osiguranje je uspio sačuvati minimalnu prednost.

Linker
18. svibanj 2024 08:45