ANTE BARANIC/CROPIX Cropix
AUSTRALKE SU BILE BOLJE

Mlade HR vaterpolistice poražene u osmini finala SP, katastrofalan početak utakmice odlučio pobjednika

Ponovio se scenarij iz utakmice protiv Novog Zelanda u grupnoj fazi turnira u Beogradu.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 21:10

AUSTRALIJA - HRVATSKA 13:12 (8:3, 2:3, 2:3, 1:3)

BEOGRAD - Plivalište Milan Muškatirović. Suci: Nicolosi (Italija) i Markopolou (Grčka).

AUSTRALIJA: Kininmonth, Nassar 3, Downes 1, Elliot, Ogg 3, Dawkins 1, Taafili Taoso, Chapman 1, Green 2, Smith 1, Childs, Watt 1, Cowan. IZBORNIK: Phillip Bower.

HRVATSKA: Medvešek, Crnički, Eterović 1, J. Butić 4, M. Butić, Glas, Medić, Alamat, Desnica, Rožić 5, Goreta 1, Kangler 1, Marić. IZBORNICA: Mia Šimunić.

OSOBNE POGREŠKE: Australija 10, Hrvatska 8.

REALIZACIJA IGRAČICE VIŠE: Australija 1-8 (13%), Hrvatska 5-10 (50%).

Oni koji su pratili prijašnje utakmice juniorskog Svjetskog prvenstva za vaterpolistice u Beogradu, odmah će pronaći sličnost, pače staviti znak jednakosti između utakmica naših djevojaka protiv Novog Zelanda u 2. kolu i današnje protiv Australije u osmini finala. Izrazito loše otvaranje, početno veliko zaostajanje, što je onda dovelo naše igračice da cijelu utakmicu "ganjaju" veliki zaostatak. Na koncu su ga i dostigle, ali ništa više od toga. Ponovo pad koncentracije u zadnjim sekundama, primanje pogotka i poraz.

Hrvatice su dobile statistički tri četvrtine čak. Bile su uvjerljivo bolje i glede napada odnosno realizacije igračice više. U potpunosti su oštrinu ili djelotvornost tog dijela igre Australki otupjele. Imale su Hrvatice u svojim redovima i dvije vrlo raspoložene igračice - Ivu Rožić (5 golova) i Jelenu Butić (4 pogotka). Kako su onda uspjele izgubiti? Pa, kada primite u prvih 8 minuta jednako toliko golova, a postignete samo tri, te ste u uvodu utakmice praktički već u minusu 5 golova, onda je poraz malo shvatljiviji. Otvaranje susreta ili prve minute su i inače "rak-rana" hrvatske ženske reprezentacije odavno. To im je već neželjeni zaštitni znak na kojem će naše djevojke morati raditi više u budućnosti.

Hrvatska međutim nastavlja nadmetanje u borbi za poredak od 9. do 12 mjesta, što je ipak već za njih silan uspjeh jer su na prijašnjem SP do 18 godina bile posljednje, 16-te. Sutra (petak, 5. kolovoza), Hrvatska igra protiv Uzbekistana s početkom u 12.00 sati. Uzbekistanke su izgubile osminu finala od Italije, vrlo uvjerljivo 19:9.

Linker
27. travanj 2024 03:13