Mladost Primorac Eurokup Zagreb prosinac 2020 FOTO Dino Ninkovic
SJAJNI ŽAPCI

Mladost deklasirala Mađare u Zagrebu, s prvog mjesta idu u osminu finala Eurokupa

Nakon sjajnog početka Zagrepčana, nekoć veliki Eger više se nije mogao vratiti.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. prosinac 2020. 14:02

Ono u što smo bili uvjereni prije nedjeljnog "obračuna u podne" Mladosti i Egera, samo je dobilo potvrdu u vodu. Zagrepčani su za klasu bolji sastav od Egera. Pobjedom od 6 golova razlike, drugom na kvalifikacijskom turniru Eurokupa odigranom u Zagrebu, žapci su se s prvog mjesta plasirali dalje odnosno u osminu finala Eurokupa. Za njima u isti stupanj nadmetanja slijede i Kotorani iz Primorca koje vrlo uspješno vodi naš trener Sandro Sukno.

Mladost je cijelu utakmicu odigrala vrlo ozbiljno, angažirano, disciplinirano. Nije bilo padova niti jedne sekunde. Početak silovit (4:0 u prvoj četvrtini, pa 5:0 početkom druge), taman za "ubijanje"svake volje u suparnika za smislenošću ikakvog otpora. Počelo je s dva pogotka Josipa Vrlića s igračem više koje je on i zaradio, pa karakterističan već šut s vanjske pozicije drugog reprezentativca, Andre Bušlje. Odmah potom je slijedio i treći hrvatski reprezentativac u Mladosti, Lovre Miloš s projektilima za 4:0 odnosno 5:0.

Upravo je Miloš s ukupno 4 gola bio i najprecizniji, najubojitiji kod domaćina. Uz sve je imao jednu prvu isplivanu loptu, a suci mu doista neshvatljivo nisu sudili očit prekršaj na njemu, za peterac. No dobro, to su već finese.

Ono što nikako nije sitnica jesu maestralne obrane Ivana Marcelića na golu Mladosti. Ukupno je ubilježio 16 obrana i u redu, neke od tih lopti (ne baš sve) su bili šutevi koji su ga pogađali, ali kada vratar u vaterpolu "skine" ne jedan, već dva peterca... e, to onda nikako više nije sitnica. Posljednje tri minute susreta trener Zoran Bajić je odmijenio Marcelića na vratima za mladog Jerka Jurlinu. Onda je i on u tri minute uspio prikupiti dvije obrane. Za gubitak svake volje Mađara i dodatno "cementiranje" pobjede mladostaša. Kakav god suparnik bio, a on je u pravilu onakav i kakvim ga druga momčad učini, kada se krene žestoko s 4:0 i 5:0, a završi kontrom Harkova za gol 11 sekundi prije kraja, a prethodno s rukama u visokom bloku neovisno što je pobjeda već poodavno osigurana, onda takvom sastavu valja samo čestitati.

- Naš početni sportski cilj da se kvalificiramo kao prvi u skupini je ostvaren. To je najvažnije. Nama je ovo bila odlična predigra i uvertira za ono što nas očekuje u petak protiv Juga u Dubrovniku. Pokušat ćemo biti još bolji i kvalitetniji. Imamo pobjednički mentalitet, imamo i stječemo sigurnost i samopouzdanje te ćemo što spremniji dočekati taj derbi - nakon turnira će trener mladostaša Zoran Bajić.


MLADOST - EGER 13:7 (4:0, 4:4, 2:0, 2:3)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Bez gledatelja. Suci: Stavridis (Grčka) i Zwart (Nizozemska).

MLADOST: Marcelić (14+2 obrane), Radu 1, Miloš 4, J. Vrlić 3, Lazić, Biljaka, Bukić 1 (1+0), Bušlje 1, Visković 1, L. Bajić 1, M. Vrlić, Harkov 1, Jurlina (2 obrane). TRENER: Zoran Bajić.

EGER: Kremer (6+1 obrana), Torok, Hajdu, Sari, Telegdy, Tymcyna 1, Szalai, Baksa 2 (0), B. Lorincz 4, Murišić, A. Lorincz, Santavy, Jaszberenyi. TRENER: Marton Petrovai.

PETERCI: Mladost 1-2, Eger 0-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 12, Eger 9. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: M. Vrlić (28). ŽUTI KARTON: trener Bajić (20).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 4-7 (57%), Eger 5-10 (50%).

Svi rezultati zagrebačke kvalifikacijske skupine - 1. kolo: Mladost - Primorac 13:8; 2. kolo: Primorac - Eger 15:9 i 3. kolo: Mladost - Eger 13:7.

Konačan poredak turnira u Zagrebu: MLADOST 6, PRIMORAC 3, Eger 0.

Linker
26. travanj 2024 12:26