DAMIR KRAJAC Cropix
SKUPINE EUROKUPA

Mladost domaćin, Jug ne bi trebao imati problema, jako težak posao za Solaris i Primorje

U Zagrebu održan ždrijeb kvalifikacijskih skuipna Eurokupa
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. rujan 2024. 14:32

Dan, a u biti niti 24 sata nakon završetka kvalifikacija za vaterpolsku Ligu prvaka, u Zagrebu je održan ždrijeb skupina Eurokupa, kao uostalom i Challenger kupa za žene i muškarce. U kvalifikacijama Eurokupa koje su na rasporedu krajem ovog mjeseca, od 27. do 29. rujna, imat ćemo 4 predstavnika iako je već sada dosta izvjesno da će dalje bez problema proći Mladost i Jug Adriatic osiguranje. S druge strane, voljeli bi se prevariti, ali Solaris i Primorje EB bi trebali napraviti silno iznenađenje pa da u svojim skupinama budu među prva dva sastava koliko ih dalje ide iz svake skupine.

Zagrepčani i Dubrovčani su imali bitno lakši ždrijeb od Riječana i Šibenčana, budući da i dolaze iz kvalifikacija Lige prvaka, imaju bolji rejting. Pojednostavljeno, bitno su jači sastavi. Mladost ne bi smjela imati problema sa sastavima iz Turske, Grčke, Španjolske, kao i iz Crne Gore, a još su k tomu Žapci domaćini u Zagrebu. Dobro, najveći problem Mladosti će biti da ne zaborave prijaviti pokojeg igrača za neku utakmicu.

Dubrovčani će u goste u francuski Aix-en-Provence, ali po imenima puno su jači od domaćeg Pays d‘Aixa, kao i od njemačkog Ludwigsburga, bolonjskog De Akkera i atenskog Panathinaikosa.

Solaris će imati vrlo težak posao u glavnom gradu Katalonije gdje su favoriti Barcelona i Vouliagmeni koji nisu prošli kvalifikacije za Ligu prvaka, a nikako nije za odbaciti ni talijanski Quinto iz genove pojačan za centra Aicardija iz Pro Recca.

Primorje EB ide u Budimpeštu, a ondje ih čekaju jaki BVSC (pobijedili su Mladost u Kragujevcu), veliki Pro Recco koji se po novomu sada zove Recco Waterpolo, iako dugo ih pamtimo i sigurno će se dugo i prijašnjim imenom, te španjolski prvoligaš Terrassa, nedaleko od Barcelone.

Skupina A (Šabac) - Šabac, Dinamo Bukurešt, Strasbourg, Potsdam i OSC Budimpešta

Skupina B (Budva) - Brescia, Banja Luka, Honved, Valis Valjevo i Budva

Skupina C (Barcelona) - Barcelona, Vouliagmeni, Solaris i Quinto Genova

Skupina D (Zagreb) - Mladost, ENKA Istanbul, Apollon Smyrna, Sant Andreu i Cattaro Kotor

Skupina E (Atena) - Spandau 04, Szolnok, Panionios i Echeyde Tenerife

Skupina F (Aix-en-Provence) - Pays d‘Aix, Jug Adriatic osiguranje, Ludwigsburg, Panathinaikos, De Akker Bologna

Skupina G (Kranj) - PAOK Solun, Triglav, Ortigia i Duisburg

Skupina H (Budimpešta) - BVSC, Pro Recco, Primorje EB i Terrassa.

Ujedno, sa žaljenjem moramo utvrditi da je voditelj ždrijeba, za tu priliku dospio u Zagreb iz European Aquaticsa ili Europske organizacije vodenih sportova bio nevjerojatno smotan, nepripremljen, neorganiziran. U 2-3 navrata je čak prekidao ždrijeb kako bi se konzultirao (!?). Ovakav ždrijeb nikada nismo vidjeli, ovako aljkavog voditelja nikada gledali. Doduše, iz koje organizacije dolazi nije ni čudo. Samo što je žalosno i to jako. Ovaj sport zaslužuje bolje, puno, puno bolje i to poodavno.

Jadranašice na Maltu, mladostašice u Češku

U Zagrebu su ždrijebom izvučene i skupine trećeg europskog klupskog natjecanja, prošle sezone pokrenutog Challenger kupa. U muškom izdanju Hrvatska nema predstavnika jer bi to doista bilo i bacanje novca jer ondje će igrati momčadi iz Finske, Litve, Švicarske, Portugala, Walesa, Belgije, Cipra, Izraela, Slovenije i sl.

No, zanimljiv nam je bio ženski Challenger kup jer ondje će se natjecati dva najbolja naša kluba, prvakinje države, Jadran iz Splita i prve pratiteljice, zagrebačka Mladost.

Skupina A (Novi Sad, Srbija) - Vojvodina, Izmir, City of Manchester, Sliema

Skupina B (Malta) - Sirens Malta, Jadran Split, Blau-Weiss Bochum, Hapoel Emek Hayarden

Skupina C (Strakonice, Češka) - Strakonice, Mladost Zagreb, Otter (Velika Britanija) i Dalton Koleji (Turska)

Skupina D (Alba Iulia, Rumunjska) - Unirea Alba Iulia, C. zvezda, Benfica, Esslingen i Galatasaray.

Ovi će se turniri odigrati od 8. do 10. studenog, a u daljnje natjecanje će dva najbolje plasirana sastava. (dba)

Linker
16. rujan 2024 14:33