Zoran Bajić
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
VATERPOLO

Mladost i Jadran u Siracusi traže plasman u Ligu prvaka: Žapci otputovali bez Marcelića i Dašića

‘Mi po svemu sudeći imamo presudnu utakmicu u skupini u subotu, protiv Szolnoka‘, kaže trener Bajić.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. studeni 2020. 10:57

Oba hrvatska kluba koja kreću u kvalifikacije Lige prvaka, Mladost i Jadran zajedničkim su čarter letom krenuli put juga Italije odnosno Siracuse. Na polijetanju iz Zagreba bili su samo mladostaši, ali kako se sletjelo u Split ondje su se ukrcali vaterpolisti Jadrana, ali i još jednog kluba. Kotorski Primorac kojeg vodi naš trener Sandro Sukno. Na taj su način ipak bitno smanjeni troškovi puta do Sicilije što je dakako svima odgovaralo.


Ono što pak nikako ne odgovara našim klubovima, Zagrepčanima i Splićanima je nezgodan trenutak ovako jakog, a značajnog turnira. Naime, oba su se kluba prije koji dan tek kompletirali, izašli iz izolacije uslijed određenog broja igrača zaraženih covid-19 virusom. To je za posljedicu imalo neuigranost.


Za Mladost pak poteškoća više. Put Italije nisu pošli vanjski Marin Dašić, ali ni prvi vratar i kapetan momčadi Ivan Marcelić.
- Ne možemo ni govoriti o nekoj ozbiljnoj natjecateljskoj formi jer smo se okupili prije nekoliko dana samo. Nije to tako samo kod nas, ovo vrijedi i praktički za sve ostale momčadi. Pa, i ne samo u vaterpolu. Tako je u nogometu i u ostalim sportovima. Čeka nas teško i zahtjevno natjecanje - veli trener mladostaša Zoran Bajić.


Ukoliko je netko možda pomislio na opciju odustajanja, osim što to nije ni u duhu sporta, ono je ujedno dodatno pogubna odluka. Naime, odustajanje LEN kažnjava s visokom novčanom kaznom, nemogućnošću nastupanja i u nižem stupnju natjecanja, Eurokupu, ali i "spuštanju rampe" za euro-natjecanja sljedeće sezone.


- Mi po svemu sudeći imamo presudnu utakmicu u skupini u subotu, protiv Szolnoka. To je sastav koji vodi u Mađarskom prvenstvu, 33 boda iz 11 utakmica, na sto posto su. Sad mi ovakvi kakvi jesmo dolazimo na njih i nadamo se "utakmici života". U prve dvije utakmice moramo jasno pobijediti također, ali misliti malo za svaki slučaj i o gol-razlici jer i ona može presuditi, te što više rotirati igrače da se ne umaraju previše. Ne, definitivno nije lako - napominje trener Bajić.


Jedina olakotna okolnost koja je dopuštena svim sastavima je da se u Italiju može doći s 15 igrača na turnir, a za svaku utakmicu prijaviti 13-icu.

Mladost svoj nastup na kvalifikacijama otvara u četvrtak 12. studenog u 17 sati s Pays d’Aix Natation, nastavlja s Ydraikosom u četvrtak u 14 sati te završava sa Szolnokijem u subotu u 18 sati.

Jadran kreće u srijedu protiv Primorca (17.00), zatim u četvrtak ima dvostruki program, u 9.00 protiv Steaue, a u 15.00 protiv Ortigije,. Posljednje kolo je u subotu protiv Barcelone (14.00)

Pobjednici skupina turnira u Siracusi igrat će finale u nedjelju u 18.00 sati.

RASPORED KVALIFIKACIJA TURNIRA U SIRACUSI

SKUPINA A1 (Siracusa): Ortigia, Barcelona, Steaua, JADRAN, Primorac

1. kolo: srijeda, 11. XI. Jadran - Primorac (17.00)

2. kolo: četvrtak, 12. XI. Jadran - Steaua (09.00)

3. kolo: četvrtak, 12. XI. Ortigia - Jadran (15.00)

4. kolo: subota, 14. XI. Barcelona - Jadran (14.00)

SKUPINA A2: Szolnok, MLADOST, Pays d’Aix, Hydraikos

Raspored i satnica utakmica Mladosti:

1. kolo: četvrtak, 12. XI. Mladost - Pays d’Aix (17.00)

2. kolo: petak, 13. XI. Mladost - Hydraikos (14.00)

3. kolo: subota, 14. XI. Mladost - Szolnok (18.00)

Finale, nedjelja 15. XI. A1 - A2 (18.00)

Skupina B1 (Budimpešta): OSC, Sintez Kazanj, Radnički Kragujevac, Terrassa, Lille

Skupina B2 (Budimpešta): Vouliagmeni, Brescia, Oradea, Enka Istanbul

SKUPINE LIGE PRVAKA

SKUPINA A: Spandau 04, Olympiacos, Pro Recco, Marseille, Jug Adriatic osiguranje, pobjednik kvalifikacijske skupine A u Siracusi

SKUPINA B: Jadran (HN), Waspo 98 Hannover, Dinamo Tbilisi, Barceloneta, Ferencvaros, pobjednik kvalifikacijske skupine B u Budimpešti

Linker
26. travanj 2024 04:38