ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
PRVENSTVO HRVATSKE

Mladost potpuno nadigrala i pobijedila Jadran: ‘Igrali smo baš kako smo željeli! Čvrsto, agresivno...‘

Mladost je dosta čak i lagano slavila protiv Jadrana u prvoj utakmici polufinala PH
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. travanj 2021. 22:19

MLADOST -JADRAN 10:5 (3:0, 3:1, 2:3, 2:1)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Bez gledatelja. Suci: Franulović (Rijeka) Savinović (Dubrovnik). Opunomoćenik: Brala (Rijeka).

MLADOST: Marcelić (9 obrana), Radu 2, Miloš, Biljaka, Lazić, Dašić 1, Bukić 3, Bušlje 1, Visković 1, L. Bajić, M. Vrlić 1, Harkov 1 (1), Jurlina, J. Vrlić. TRENER: Zoran Bajić.

JADRAN: L. Podrug (13 obrana), Burić, Marinić Kragić, Bego, Z. Butić, Pejković 1, Milardović, Stojanac 1, Bušelić, Delić 2, Šetka, Dužević 1, Čelar, Zović. TRENER: Mile Smodlaka

PETERCI: Mladost 1-1, Jadran -.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 9, Jadran 9. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Milardović (23). ŽUTI KARTON: trener Smodlaka (19).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 4-8 (50%), Jadran 3-8 (38%)


Strogo kontrolirana utakmica. S mladostaške strane. Tako bi mogli na najkrači način opisati prvu polufinalnu utakmicu dogravanja Prvenstva Hrvatske u kojoj su domaćini u Zagrebu potpuno bez šanse ostavili goste iz Splita. Na trenutke je čak utakmica nalikovala na posljednji susret ovih dviju momčadi, u ligaškom dijelu u Splitu kada je Mladost na Poljudu u jednom trenutku treće dionice vodila čak 11:1! Sada nije bilo tako "brutalno", ali jest vrlo efikasno, discipinirano i organizirano. Temelj svega bila je odlična obrana Mladosti, visoki presing, s puno bloka, pokretljivosti.


U prvoj četvrtini 3:0 za Mladost, a suparnik skoro da nije stigao zapucati prema Marcelićevom golu. Uz to su gosti radili i solidan broj prekršaja u napadu. samo u prvoj četvrtini čak 3. Na sve to se nadovezala i loša realizacija igrača više splitske momčadi, te potpuno kriva selekcija šuta. Koja je i opet uvjetovana umnogome presing obrani Žabaca. Prvi je gol Jadran postigao tek sredinom druge dionice (Stojanac iz protunapada za 4:1), ali to se pokazao i jedini pogodak Smodlakine momčadi u prve dvije četvrtine. Postići samo jedan gol u dvije četvrtine protiv Mladosti u Zagrebu, u borbi za prolazak u finale... to ne jamči baš konačan uspjeh.


- Igrali smo baš kako smo željeli, što smo dogovorili. Čvrsto, karakterno, agresivno. Zaustavili smo u cijelosti Jadranov napad. Imali smo jedno kraće vrijeme samo kada nismo dobro odreagirali na njihovu M zonu, ali u cijelosti je sve bilo na vrlo visokoj razini. Ozbiljna, kvalitetna igra, takva pobjeda i gledat ćemo da u Splitu probamo okončati polufinalnu seriju na dvije utakmice - po okončanju sinoćnjeg sraza uz Savu će trener Zoran Bajić.


Mladost se niti jednog trenutka nije "spuštala" na manje od 3 gola prednosti, a kada navedemo da je u biti najbolji pojedinac bio Jadranov čuvar mreže, onda smo sve rekli.
- Mladost je očito pronašla odgovor, protulijek za našu igru, a to je taj čvrsti presing. - veli Mile Smodlaka, trener Jadrana.


- Nismo mogli povezati obranu i napad. Mi smo se teško uopće približavali golu, nismo bili ni opasni.


Za najljepši potez na utakmici valja izdvojiti kapetana Luku Bukića koji je maestralno u kontri, s čuvarom na leđima, a isplivanim vratarom Podrugom ispred sebe, znalački obojicu nadmudrio, zaronio samo s rukom iznad površine i loptom na ruci, te zatresao gol. Pogodak za konačnih 10:5. Mladost je ovime povela 1-0 u polufinalu doigravanja koje se igra do druge pobjede neke od momčadi.

Linker
26. travanj 2024 03:34