RANKO SUVAR Cropix
PREMIER LIGA

Mladost potpuno potopljena u Beogradu! Žapci doživjeli jedan od najtežih poraza u svojoj povijesti

Branitelj naslova Novi Beograd je sa 24:7 pobijedio zagrebački sastav u Premier ligi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. listopad 2022. 21:15

NOVI BEOGRAD - MLADOST 24:7 (5:1, 6:1, 7:2, 6:3)

BEOGRAD - Plivalište Milan Muškatirović. Suci: Obradović i Mišković. Opunomoćenik: Rajević (svi iz Crne Gore).

NOVI BEOGRAD: Filipović (13 obrana), S. Rašović 2, Mandić 2, Granados 3, Vučinić 2 (1-1), D. Pijetlović 3, Drašović 5, Ćetković 1, Martinović 1, Vlachopoulos, Skoumpakis 3, V. Rašović, Fernandes, Šušiašvili 2. TRENER: Živko Gocić.

MLADOST: Jurlina (4 obrane), Mihaljević, Dadvani 1, Vrbnjak, Gluhaić 1, Obuljen, Adeišvili 1 (0-1), Rakovac, Elez, Mijić 4, Herceg, T. Fabris, Sunara (2 obrane), Bučević. TRENER: Zoran Bajić

PETERCI: Novi Beograd 1-1, Mladost -.

OSOBNE POGREŠKE: Novi Beograd 9, Mladost 8.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Novi Beograd 4-7 (57%), Mladost 5-9 (55%).


Ovo je jedan od najtežih poraza Mladosti u povijesti kluba! Da, daleko od toga da je neočekivan jer je suparnik jedna od zadnje dvije godine najboljih momčadi na svijetu, ali i klub s najskupljim, najvećim proračunom. Čak je moguće premašen i proračun famoznog Pro Recca. Novi Beograd je i branitelj naslova u Premier ligi, doprvak je Europe, a svi njihovi igrači su reprezentativci. Od Srbije preko Brazila, Gruzije, Španjolske, Grčke.

Sve to stoji, ali konačan rezultat je ipak deprimirajući za sve ljubitelje vaterpola u Hrvatskoj, pa onda i za mnoge generacije mladostaša koje su desetljećima stvarale ime ovog kluba. Ujedno, nije rezultat takav jer je momčad podbacila. Ne, oni su jednostavno u sudaru s ovakvim divovima "kanta za napucavanje", toliko kvalitativno zaostaju, ali što je dovelo do toga da je Mladost ovakva, to je pravo pitanje. Ovo... ovo je samo posljedica.

Linker
04. svibanj 2024 02:30