BOZO RADIC/CROPIX Cropix
HRVATSKI VATERPOLO

Mladostaši, vratite nam derbi! Jug startao s reprezentativcima, Žapci daleko od prošlosezonskih izdanja

Vode Jadran i Jug s po 12 bodova, Solaris i Mornar imaju po 9.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2021. 21:52

JUG AO - MLADOST 15:7 (3:1, 4:3, 6:1, 2:2)

JUG AO: Popadić (12 obrana), I. Vukojević 1, Fatović 2 (0), Stahor 1 (1), Joković 1, Papanastasiou 2, Tomasović 3, Argyropoulos, Kržić, Kakaris, Benić 3, Žuvela 1, A. Vukojević (2 obrane), Zvono 1 (1). TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

MLADOST: Jurlina, Samardžić, Pliskevič, Biljaka, Lazić 1, Dašić 4 (0), Vrbnjak, Rakovac 1 (0), Brčić, L. Bajić 1, T. Fabris, Škiljić, Udović, Mihaljević. TRENER: Zoran Bajić.

PETERCI: Jug AO 2-3, Mladost 0-2.

OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 9, Mladost 3.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug AO 5-7 (71%), Mladost 1-7 (14%).

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Suci: Štampalija i Copić (obojica iz Šibenika).


Jug AO je u nekadašnji veliki derbi hrvatskog vaterpola startao sa sedmorkom - Popadić, Fatović, Joković, Papanastasiou, Kakaris, Benić i Žuvela - sve reprezentativac do reprezentativca, a Mladost je utakmicu počela s - Jurlinom, Samardžićem, Biljakom, Lazićem, Dašićem, Vrbnjakom i Rakovcem, a to je sedmorka daleko od vrijednosti koju je Mladost imala prošle sezone kada je zagorčala dane i dane Dubrovčanima.

Malobrojnim gledateljima sve je bilo jasno, da od ‘onih’ dana derbija neće biti ništa. Potvrda je stigla vrlo brzo, opet je Benić gromovito otvorio utakmicu, koja je vrlo brzo sredinom druge četvrtine (7:1) klizila očekivanoj gol-razlici. Vratar Jurlina i u napadu super raspoloženi Dašić, postigao je prva četiri pogotka za Žapce, držali su Mladost na vodi tako da je na poluvremenu bilo samo - 7:4. U drugoj četvrtini, od tri peterca nije realiziran niti jedan. Prvo je udarac Dašića obranio Popadić, potom je Jurlina nadmudrio Fatovića, da bi Rakovac pogodio Jugovu gredu. U trećoj četvrtini opet rasplivani Jug, prštale su polukontre, za 6:1 ili ukupno 13:5 uoči posljednjih 8 minuta.

U završnici susreta Jugovi mladići Stahor i Zvono dodatno su nabildali samopouzdanje realiziravši peterce protiv vrlo dobrog Jurline.

Mladostaši vratite nam derbi!

Linker
19. travanj 2024 13:11