TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
IZ SVLAČIONICE

‘Mnogi nisu vjerovali u nas! Biti europski prvak doma i to u ovakvom amibijentu... ova momčad vrijedi‘

Svaka čast i našem vrataru Marku, najboljem golmanu ovog turnira - rekao je Bukić
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2022. 22:39

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je naslov europskog prvaka, u finalu domaćeg EP u Splitu svladala je Mađarsku sa 10-9 (3-3, 1-0, 4-4, 2-2). Po tri gola za Hrvatsku postigli su Rino Burić i Konstantin Harkov, dva je dodao Jerko Marinić Kragić, a po jedan Ivan Krapić i Andrija Bašić, dok su Erik Molnar i Szilard Jansik bili dvostruki strijelci za Mađarsku. Sjajan je na hrvatskom golu s osam obrana bio Marko Bijač.

Naš Luka Bukić imao je samo riječi hvale za okupljene navijače u Splitu, ali i sjajnog vratara Barakuda Marka Bijača.

- Prekrasna atmosfera, jedna luda utakmica u kojoj smo uspjeli ispuniti cilj i izvući pobjedu! Teško je pronaći prave riječi, odlično smo odigrali cijelo prvenstvo. Mađari su fantastični, očekivali smo tešku utakmicu kakvu smo i dobili, a sada ostaje proslaviti veliku pobjedu! Još jednom bih pohvalio atmosferu, hvala svima koji su došli i svaka im čast. Svaka čast i našem vrataru Marku, najboljem golmanu ovog turnira!

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

- Nisam ja junak, junaci su svi moji suigrači, kao i ova predivna publika koja nas je nosila ne samo večeras, već od početka u turniru. Godinama sam u vaterpolu, ali ovo doista nisam doživio i bilo bi mi žao da sam završio karijeru, a nisam osjetio nešto ovako. Bilo je teško finale, na jednu loptu i odlučile si nijanse, bili smo fizički i psihički savršeno pripremljeni i zato smo prvaci", kazao je Bijač, koji je proglašen i za najboljega vratara prvenstva.

- Zlato je oko vrata, sve drugo je nebitno.

Konstantin Harkov je tri gola bio najbolji strijelac Hrvatske.

- Hvala ekipi na borbi i pobijedili smo vrlo tijesno. Ne mogu se ni radovati koliko sam umoran. Nikad nisam igrao ni približno u ovakvoj atmosferi.

- Ovo je moje tek drugo veliko natjecanje i naravno da sam ponosan. Ovo je pobjeda momčadi i te energije koje su igrali stvorili oko sebe. To je važnije od taktike ili bilo čega drugoga. Kontrolirali smo tijek utakmice i ovi igrači su to iznijeli, jer ne možeš znati ni predvidjeti pogreške pojedinaca ali ni individualnu genijalnost- kazao je pomoćni trener Jere Marelja.

Kapetak Ivan Krapić se lavovski borio cijelu utakmicu i iznudio veliki broj isključenja.

- Biti europski prvak doma u ovakvom amibijentu i ovakvoj utakmici. Mnogi nisu vjerovali u nas, ali ova momčad vrijedi i sposobna je za velike stvari. Protiv Mađara je uvijek neugodno, igraju atipični vaterpolo, no s ovakvom obranom mi u napadu imamo i luksuz nešto i promašiti. Veseli me najviše što smo utakmicu dobili u zadnjoj četvrtini zadnje utakmice turnira, kada su svi umorni, a mi smo utakmicu zaključili s dvije kontre. Bilo je predivno biti hrvatski reprezentativac ovih 14 dana u Splitu - kazao je Krapić.

- Hvala publici i suigračima što su mi priredili jednu predivnu uspomenu koju ću pamtit cijeli život. Biti prvak u svom gradu je nenadmašivo - kazao je Splićanin Rino Burić.

Linker
12. travanj 2024 00:58