Slavlje trenera David Martin Lozana i španjolskih igrača u Zagrebu

 DAMIR KRAJAC Cropix
EKSPRESNI UZVRAT

Momčad koja je Hrvatskoj uzela zlato u zadnjim sekundama bit će još jača na Svjetskom prvenstvu

Europski prvak sprema još malo jači sastav za Katar
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. siječanj 2024. 07:23

David Martin, izbornik svježih europskih prvaka, španjolske vaterpolske reprezentacije poput hrvatskog mu kolege Ivice Tucka priprema svoju momčad za sljedeće skorašnje veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo u Dohi.

U odnosu na EP u Dubrovniku i Zagrebu, izostao je samo jedan igrač. Onaj koji je i imao skromnu minutažu (Barroso), ali... U momčadi je ponovo, zaliječene ozljede koja ga je sputala, u dolasku na EP, Martin Famera. Riječ je o iskusnom braniču Barcelonete, inače Slovaku koji već duže vrijeme igra za Furiju. Famera je zapravo prvi, najbolji španjolski branič i od iznimne važnosti za tu reprezentaciju, pa nije pogreška ukoliko utvrdimo da će Španjolska na SP biti još malo jača nego na EP.

Inače, na pripremama je ukupno 19 igrača, ali ne bude li ozljeda, u Katar će sigurno momčad koja je osvojila europsko zlato, odnosno 14 igrača iz Gruža i sa Save plus Famera.

Na pripremama u Barceloni su - vratari Unai Aguirre (Barceloneta) i Eduardo Lorrio (Sabadell); te Unai Biel (Barceloneta), Alejandro Bustos (Barceloneta), Sergi Cabanas (Jug Adriatic osiguranje), Miguel De Toro (Barceloneta), Biel Gomila (Catalunya), Alvaro Granados (Novi Beograd), Marc Larumbe (Barceloneta), Blai Mallarach (Sabadell), Alberto Munarriz (Barceloneta), Felipe Perrone (Barceloneta), Bernat Sanahuja (Barceloneta), Roger Tahull (Barceloneta), Martin Famera (Barceloneta), Oscar Asensio (Sabadell), Fran Valera (Sabadell), Jose Maria Motos (Terrassa) i Marc Valls (Barcelona).

Podsjetimo, Španjolska je suparnik Hrvatskoj u 2. kolu A skupine Svjetskog prvenstva.

Linker
04. svibanj 2024 21:35