GORAN SEBELIC Cropix
LIJEPA VEČER U PULI

Nakon nogometaša i vaterpolisti srušili svjetske prvake! Utakmicu presudio pogodak u zadnjoj minuti

Hrvatska reprezentacija u jednom je napetom ogledu pred punim tribinama svladala zlatne Talijane
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. lipanj 2022. 21:55

HRVATSKA - ITALIJA 12:11 (3:3, 3:4, 3:2, 3:2)

PULA - Gradski bazen. Gledatelja 400. Suci: Franulović (Hrvatska) i Gomez (Italija). Opunomoćenik: Brala (Hrvatska)

HRVATSKA: Bijač (5 obrana), Burić 1, Fatović 1, Krapić 1, Lazić 1, Bukić, Vukičević 1, Žuvela 2, Marinić Kragić 2, Vrlić 1, Bašić, Harkov 2 (1-1), Popadić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

ITALIJA: Del Lungo (8 obrana), Di Fulvio 6, Damonte 1, Bruni 1, Fondelli, Cannella 1, Marziali, Echenique 1, N. Presciutti, Di Somma, Iocchi Gratta, Dolce 1, Nicosia. IZBORNIK: Alessandro Campagna.

PETERCI: Hrvatska 1-1, Italija -.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 19, Italija 18. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Presciutti (29).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 4-17 (24%), Italija 7-19 (37%).


Lijepa vaterpolska večer u Puli. Do vrha ispunjene tribine, dvije velike momčadi - zlatni Talijani i brončani Hrvati sa SP 2019. godine - i prigodan program s darivanjima zaslužnima iz bliske nam vaterpolske prošlosti. Onda na koncu i pobjeda Hrvata. Nije super značajna, nećemo je pamtiti za sva vremena, ali je... Pobjeda! Pa još nad svjetskim prvakom. Za ipak dobro raspoloženje uoči puta u Mađarsku ove subote, na Svjetsko prvenstvo.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Temeljna značajka ove, ali i prijašnje 3-4 utakmice Hrvatske i Italije u posljednjih pola godine je izjednačenost. To kazuju i rezultati. U studenom u Italiji je bilo 12:11 za Barakude. Mjesec dana kasnije u Zagrebu, 12:11 za Talijane. Prije pet dana u Trstu 11:11, pa onda petercima 15:13 za Italiju. Sad opet 12:11, ovaj put za Hrvatsku. Samo je jednom u posljednjih pola godine, prije dva mjeseca u Podgorici, u Svjetskoj ligi bilo malo drukčije - 8:6 za Italiju. Drugim riječima, ove su dvije momčadi iznimno izjednačene. Biti takav protiv svjetskog prvaka, s bitno pomlađenom momčadi, pa... To ne može biti loše. Iako, uvijek imamo na pameti jedno - to su sve ipak samo prijateljske utakmice.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Niti jednog trenutka nitko nije imao više od gol prednosti, sa stalnim izmjenama u vodstvu, a točku na "i" stavio je Konstantin Harkov golom 51 sekundu prije kraja za pobjedu 12:11. S tim da je i Bijač, 8 sekundi prije kraja obranio udarac Di Fulvia koji je dotad postigao čak šest "komada". Barakude sada dobivaju slobodno do petka navečer kada imaju završno okupljanje u Zagrebu, dan kasnije ide se u Budimpeštu.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Linker
19. travanj 2024 22:13