Jerko Marinić Kragić (Hrvatska)

 GORAN MEHKEK Cropix
DJEČJI DAN

Nakon pobjede Hrvatske djeca su se okupila oko jednog reprezentativca, sve je nastalo potpuno spontano

‘I dalje imamo postojanu kvalitetu. Obje smo dosadašnje utakmice znali kontrolirati‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. ožujak 2023. 11:21

Nije bio planiran, niti predviđen, ali četvrtak navečer se na bazenu uz Savu spontano upriličio Kid‘s Day. Tako se to moderno marketinški, s potpuno nepotrebnom uporabom anglizama, zove program na nekom sportskom natjecanju, a koji je namijenjen najmlađima. Nikada nam nitko neće znati razumno objasniti zašto se to u nas ne zove lijepo i razumljivo - Dječji dan! Kao da se sramimo hrvatskog jezika, pa onda želimo uzdignuti "event na viši level".

No, vratimo se mi Dječjem danu na Savi. Koji je spontano organizirao - JMK. Ili, Jerko Marinić Kragić. Nakon sraza s Francuzima, na desetke i desetke mališana, uglavnom mladih vaterpolista i vaterpolistica, djece od okvirno 10-12 godina "zapiknulo" se za samo jednog igrača. Spomenutog već, Marinića Kragića. Nije bio najbolji pojedinac susreta, nije dao najviše golova, ali bit će da je djeci po nečemu prepoznatljiv, privlačan, možda i zbog silnih tetovaža zanimljiv. Čovjek zrači, što će drugo biti.

A kada su djeca otišla, došao je dosadan novinar. Nema više autograma i fotografiranja, ima malo vaterpolskog analiziranja.

- Ovo nam je prvo okupljanje na kojem smo kompletni nakon Europskog prvenstva. Dolazimo s formom iz klubova i treba nam malo vremena da se ekipa ono, malo "vrati" na našu razinu, da se još dodatno uigramo - zbori JMK i nastavlja.

- Mislim da smo pokazali i dalje jednu postojanu kvalitetu. Obje početne utakmice smo kontrolirali od početka do kraja i to je dalo ove dvije zaslužene pobjede.

Sad slijede tri utakmice, od kojih su dvije (subota Italija i utorak Mađarska) na puno višoj razini od onog što ste dosad imali. Nismo zaboravili Japan u nedjelju, ne podcjenjujemo, ali Talijani i Mađari su svjetski vrh. Kao i vi, uostalom.

- Što se Japana tiče, prvo ću njih spomenuti, njih nikako ne smijemo podcijeniti. To je momčad koja igra neki svoj, netipičan malo vaterpolo i ako se ne odgovori dobro, taj njihov pritisak može stvoriti nered, nervozu. Mislim da smo spremni na to, znamo što možemo očekivati i to je najvažnije. A Italija i Mađarska... Ha, to su repriza polufinala i finala Europskog prvenstva. Dva ozbiljna suparnika, ali nama ovaj turnir prvenstveno služi da se vratimo na "staro", pod tim mislim na izdanje iz prošlog ljeta, na tu razinu. Radimo na sebi. Nadamo se svim pobjedama, ali prvenstveno želimo povratak u staru formu i priprema za ono što slijedi u ljeto, a to je Svjetsko prvenstvo u Fukuoki - zaključio je JMK ili Jerko Marinić Kragić. (dba)

Linker
27. srpanj 2024 04:53