Ivica Tucak
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
IZBORNIKU NEMA SMISLA

‘Nama 20, a Srbima 70 tisuća eura, je li to normalno? Ne idemo na Olimpijske igre zbog novca, ali...‘

‘Istina, nismo mi išli u Tokio zbog novca, ali to opet negdje ostavi trag‘, kaže Ivica Tucak.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2021. 12:57

Iako su Olimpijske igre u Tokiju već lanjski snijeg, neki se sitni repovi iza njih još uvijek vuku. Recimo, hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli doći do medalje, mada su kao i obično bili jedni od favorita toga turnira. S druge strane, zlatna generacija srpskog vaterpola održala je svoj posljednji ples i došla do kraja. Sve je to u redu, ali za izbornika Barakuda Ivicu Tucka nešto drugo predstavlja problem. Nagrade od države...

- Mislite da je normalno da naša nagrada za zlato bude 25 tisuća eura? Srbi daju svojima 70, Mađari ili Talijani 100 ili 120 tisuća eura za zlato. Ne idemo mi na Olimpijske igre zbog novca, već zbog odličja, ali kada to čujete negdje ostavi trag - rekao je Tucak u gostovanju na Podcast Inkubatoru.

Kakav točno trag?

- Kada izgubiš utakmicu onda razmišljaš i o ulaganjima. Po čemu smo mi bolji od te Mađarske? Ulažemo li više? Ne. Njihov budžet je pet puta ili više veći od našeg. Oni samo u Budimpešti imaju 50 bazena, imaju plivačku dvoranu s 25 tisuća mjesta. Nama ovdje igrači odlaze. Nemamo više Mladost, Mornar, Primorje, to nije normalno. Odakle da crpimo igrače ako nema jakih klubova? - jasan je bio hrvatski izbornik.

Vijest je ovo koju su prenijeli gotovo svi srpski portali s naslovima poput "komšije kukaju" ili sličnim varijantama...

Linker
03. travanj 2024 02:26